H o l y S m o k e Sällskapet Smoking Barrels Katrineholm

14 maj, 2017

Vingåkers provningen

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 19:06

Sommarprovningen i Vingåker, som går av stapeln den 8:e juli kl 17.00.

 

13 maj, 2017

3 juni, Inställd provning

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 07:45

 

Vi blev 8 anmälda totalt och 32 medlemmar har sagt ifrån om att komma på grund av olika anledningar. Pingsthelgen är en för många upptagen helg. Detta gör att vi tvingas ställa in provningen då det helt enkelt inte går ihop sig. Vi kommer dock att bjuda hit Magnus Fagerström vid lämplig tidpunkt i höst istället, vi tittar på datum där redan nu.
 
Kan också meddela att vi planerar för fler trevliga provningar i höst – en med Box och en med Braunstein. Många har också önskat repris av Craft Pairing-provningen så det får vi försöka få till. 
 
Nästa provning blir istället sommarprovningen i Vingåker – håll utkik efter inbjudan!
 
mvh Johan Karlsson
Evenemangssamordnare
Sällskapet Smoking Barrels

 

 

11 maj, 2017

Resa till Islay!

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 19:07

I september åker vi tillbaka till Islay igen!
Är du sugen på standardturer på Islays destillerier? Då kan du sluta läsa redan nu.

Men om du är sugen på att VERKLIGEN besöka destillerierna på Islay då är detta något för dig. 

11 september beger vi oss tillbaka till våra vänner på Islay och ännu en gång plockar vi med oss ett gäng glada whiskyvänner.

Under några fullspäckade dagar kommer vi att besöka de legendariska destillerierna på Islay och även prova fantastisk whisky på underbara ställen såsom tex Kildalton Cross, Port Ellen-väggen och piren i Bowmore.

På destillerierna väntar rundturer och provningar som är specialsydda för oss då folket på Islay och destillerierna är våra vänner och våra besök blir därefter.

Ardbeg , Lagavulin, Octomore, Port Charlotte, Laphroaig och Bunnahabhain direkt ur fat är bara några av godbitarna som väntar oss under resan.

Alla tre nätterna på Islay bor vi i Bowmore, på nyrenoverade Bowmore Hotel, ett stenkast från Bowmore Distillery, den berömda runda kyrkan samt den härliga piren vid Lochindaal. 

Vi har en egen abonnerad 40-mannabuss med skotsk yrkeschaufför som tar oss runt under hela resan och ger oss flexibiliteten att göra spontanstopp och även prova god whisky på bussen. 

Priset för resan är 9895 kronor och i priset ingår följande:

Övernattning 3 nätter (mån-tor) i Bowmore med frukost, alla destilleribesök med tillhörande provningar, busswhisky, färjebiljett och del i den abonnerade buss som kör oss under alla dagarna. 

Flyg till och från Skottland fixar du själv och resan startar på morgonen måndag 11 september i centrala Glasgow och avslutas torsdag 14 september sent på kvällen på samma ställe i Glasgow. Vi hjälper så klart till med tips på både flyg och boende i Glasgow. 

Anmälan eller frågor kring resan tas emot via mail på info@eldvatten.se och anmälan är bindande. Antalet platser på resan är endast 20. 

En mer detaljerad agenda skickas ut till deltagarna efter bokning.

Hoppas att du vill följa med oss på resan!

Mvh Peter och Tommy

Powered by WordPress