H o l y S m o k e Sällskapet Smoking Barrels Katrineholm

14 januari, 2019

Holy Smoke 2019-1

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 08:49

INLEDNING
God fortsättning på det nya året! Vi kör igång starkt detta år med besök av Anders Gjörling, vilket ni kan se mer om längre ner. Vi har också fått önskemål om en rom-provning, vilket vi ska försöka planera in någon av de tänkta provningsdatumen. Övriga datum är preliminära och förhandling pågår med diverse provningsledare.
Mycket nytt är på gång under 2019, främst vad gäller administrativa bitar och kommunikationen mellan styrelsen och alla medlemmar. Ett namn att lägga på minnet är Whiskykalendern, kanske är det något för oss? Mer information ser ni längre ner i detta nyhetsbrev.
En del av er har fått ytterligare en påminnelse om årsavgift. Detta efter att vi nu testat automatiskt utskick baserat på inbetalningar till kontot. Det kan alltså hända att ni får en påminnelse trots att ni betalat, OM ni betalat på annat sätt än via kontot. Meddela oss snarast detta i så fall så får vi titta över funktionen. Vi kommer under 2019 att förtydliga reglerna kring medlemskapet som sådant. Vi är beroende av att vi får in medlemsavgifter i tid innan årsskiftet eftersom det är då klubben har sina stora utgifter till bland annat banken. Därför kommer vi att sätta sista november varje år som sista betalningsdag för medlemskap kommande år.

WHISKY & BOURBON
Eftersom prenumerationen av Whisky & Bourbon uppdateras i januari så behöver alla som vill fortsätta som medlemmar vara registrerade som sådana för att prenumerationen inte ska upphöra. Med andra ord, om betalning inte inkommer i tid så kan tidningen utebli tills dess att betalning gjorts. Detta sker också med automatik.
De av er som bor tillsammans får idag varsitt exemplar av tidningen. Om ni inte önskar få detta så hör av er så tar vi bort en av era prenumerationer. Detta påverkar dock inget på medlemsavgiften.

WHISKYKALENDERN
Vi tittar också närmre på en funktion som kallas för Whiskykalendern, där Svenska Whiskyförbundet har ordnat medlemssidor till alla sina medlemsklubbar. Tanken är då att var och en i klubben ska registrera sig där. Då har vi hela tiden ett uppdaterat medlemsregister och var och en ansvarar för att till exempel e-postadress och postadress är uppdaterad. Alla inbjudningar från oss skickas då centralt och automatiskt ut till angiven e-postadress istället för som idag, där stor del av e-postandet sker manuellt.
Fördelen med Whiskykalendern är också att vi kan göra våra evenemang publika och bjuda in andra medlemsklubbar på ett enkelt sätt. Det finns också möjlighet till mer interaktion mellan medlemmar i vår klubb och andra klubbar, vilket förstås kan vara en stor fördel. Var och en kan också hålla koll på vilka evenemang ni är anmälda till, om ni har betalat och så vidare.
Implementation av Whiskykalendern innebär dock att alla medlemmar i klubben själva behöver ansvara för att uppdatera sina respektive profiler. Vi tar tacksamt emot synpunkter från er medlemmar angående detta, främst med tanke på att kanske inte alla har den dator vana som krävs för att nyttja denna sida fullt ut. Eventuell utbildning kommer i så fall att genomföras. Mer information kommer fortlöpande.

KOMMANDE PROVNINGAR
Den 2/2 kommer Anders Gjörling till oss och håller provning med Loch Lomond och Inchmurrin. Han jobbar för Stellan Kramer som är något av det mest generösa i whisky-Sverige idag. Så räkna med någon eller några överraskningar om ni deltar på denna provning. Inbjudan har skickats ut och sista anmälningsdag är den 27/1.
Övriga provningsdatum,  9/3, 27/4 och 25/5, har vi inga detaljer kring i skrivande stund. Men förhoppningsvis kommer det mer information där inom kort.

FACEBOOK
Vi vill också passa på att pusha lite extra för vår Facebook-sida. Många har idag Facebook och vår sida är ett utmärkt klotterplank för allt relaterat till whisky, både inom klubben och externt. Vi är 39 registrerade på sidan idag så har du ännu inte hoppat på där så gör det!

CJ EVENT
Avslutningsvis vill jag bara meddela er att mitt företag CJ Event har gått i graven. Jag kommer dock fortsätta hålla i utbildningar för klubbens medlemmar och andra, däremot har jag lagt jobb åt Symposion och andra på hyllan. Studiecirkeln i Whiskykunskap fortsätter dock även under våren och om intresset är stort kan det bli aktuellt med någon mer omgång framöver. Detta kör jag i så fall helt i privat regi.
Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

8 januari, 2019

Whiskyprovning den 2 februari

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 20:21

Lördagen den 2/2 kl 18.00 kommer Anders Gjörling till oss. Preliminärt är det på Skobes vi kommer att vara. Anders har säkert många av er träffat tidigare, inte minst när han jobbat på olika whiskymässor eller när han uppträtt med sitt band Dreams of Drams. Ett band som vi fick avnjuta för några år sedan i samband med vårt 10-årsjubileum.
Anders jobbar idag för Stellan Kramer och marknadsför Inchmurrin och Loch Lomond med mera.

Det är också de sorterna vi kommer att få prova.
Efter provningen bjuds på sedvanlig middag. Vad exakt bestäms och meddelas senare. Glöm inte att meddela oss eventuella allergier när du anmäler dig.

Provningen kostar 350 kr för medlemmar och 500 kr för gäster. Medlemspriset gäller enbart om medlemsavgift för 2019 betalats in innan provningsdatum.
Anmälan sker som vanligt via länken nedan. Observera att det är en person per anmälan, är ni två eller fler så behöver ni göra flera anmälningar. Var också noga med stavning på mailadressen så ni får bekräftelse på er anmälan! Anmälan håller öppet till den 27/1.
https://goo.gl/forms/cO94rFzOTfarg3m43

Efter anmälan samt betalning skickas en bekräftelse ut med mer information om provningen och provningswhiskyn.

Välkomna!
Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

Powered by WordPress