RSS
 

Archive for oktober, 2019

Välkommen på Japan-provning den 19 oktober

14 okt

Provningen blev denna gång fullbokad! Har ni inte anmält er så finns en kölista där en plats endast kan tas över om någon blir sjuk eller får annat förhinder. Hör av er om ni vill vara på denna kölist

Japan-provning med Smoking Barrels!

Den 19/10 kl 18 kör vi en provning med enbart japansk whisky under ledning av Hasse Hedlund. Hasse och Leila besöker Japan under september och har sagt att de ska ta med sig lite japansk whisky hem.
Det blir en blindprovning med 5 sorter.

I baren kommer att finnas japansk öl och maten blir med en japansk twist, dock inte sushi utan något med kött.

Bindande anmälan sker till info@smokingbarrels.se senast 13/10. När ni anmält er kommer en betalningsanmodan att skickas ut och ni har då 5 dagar på er att betala anmälningsavgiften. Anmäler ni gäster så vill vi ha namn och mailadress till samtliga anmälda då bekräftelse skickas ut till varje enskild person. Lokal återkommer vi till.
Priset är 350 kr för medlemmar och 500 kr för gäster. 

歓迎
Kangei
Johan Karlsson
Evenemangssamordnare

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

2025 blir Smoking Barrels 20 år

07 okt

..och det kommer vi att fira med en egen klubbuteljering. Faten är 2 st 55 liters PX-fat fyllda med rökig High Coast-whisky. Whiskyn kommer vid buteljeringstillfället att ha en ålder av 5 år, alltså ganska ung men med en vad vi tror perfekt balans mellan sherry och rök.
För att kunna ta del av denna buteljering där vi hoppas på minst 2 flaskor per medlem så behöver man anmäla sitt intresse via webbformuläret i slutet på detta mail. Prislappen per medlem beror helt och hållet på hur många vi blir som delar på faten. Blir vi få så får du fler flaskor men behöver betala ett större belopp, blir vi många så är det minst 2 flaskor och kostnaden blir någonstans mellan 500-700 kr per flaska.
Den initiella kostnaden är 56800 kr för de 2 faten och den summan kommer att fördelas på alla som vill ha tillgång till whiskyn när den är klar. Om exempelvis alla 77 medlemmarna i klubben vill ha en andel så blir det 738 kr som ska betalas i nuläget, blir vi hälften så många så blir det 1500 kr per andel, men då blir också andelarna större. 
Till att börja med så tillåter vi bara en andel per medlem, men om intresset är svagt så kan det bli möjligt att köpa fler andelar, om man till exempel vill ha fler flaskor till sin samling. Men det återkommer vi i så fall till.
Observera att ett medlemskap i klubben är ett krav för att kunna köpa en andel och medlemsavgiften ska finnas registrerad på sällskapets konto.
Vill ni veta mer om att äga fat hos High Coast så läs mer på följande länk:
https://highcoastwhisky.se/aga-ett-whiskyfat/

Även om vi som klubb äger fatet gemensamt så är det var och en som anmäler sig och skriver på kontraktet, som står som ekonomisk ansvarig för sin andel. Även om man avslutar sitt medlemskap så har man fortfarande betalningsansvar för sin andel. Men mer om detta kommer att kunna läsas om i det kontrakt som sänds ut till alla som anmäler sig. Först när ni godkänt och skrivit under kontraktet så är ni betalnings ansvariga för er andel i fatet, fram tills dess att fatet har buteljerats i sin helhet.

Anmälan sker i följande webbformulär:
https://forms.gle/cgwsNARMBD2Z662Q6

Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Styrelsemöte 20190907 Smoking Barrels

07 okt

§201909  Mötets öppnande.
Ordförande Mats Kjäll öppnade mötet.

§201910  Godkännande av dagordning.
Dagordningen gicks igenom och godkändes.

§201911  Föregående protokoll.
Protokoll fört vid årsmöte och konstituerande möte gicks igenom.

§201912  kalender.
Preliminärt program.
19 Maj Oktober Japanprovning med Hans Hedlund.
9 November Spirit of Hven med Anders Reinholdsson.
Kommande med datum ej faställda.
Mellandags provning eventuellt i Katrineholm
Ölskola hos mikrobryggeri
Ost och whisky och rom och choklad.

§201913  Kassarapport.
Kassan innan provningen består av 7900kr.

§201914  Övriga rapporter.
Hasse informerade om SWFs convention på Birka Line.
Peter och Hasse informerade om sommarprovningen I Vingåker. Provningen hölls i år hemma hos Anders på Humlegatan och Patrick Larsson var provningsledare.

§201915  Webbmaster.
Inga nyheter.

§201916 Inköp.
Inga inköp att behandla.

§201917 Övriga frågor.
Nästa år fyller klubben 15 år och Johan tog upp några möjliga sätt att uppmärksamma detta.
Styrelsen kom till sist fram till att vi ska kolla upp med något bryggeri om det går att få till ett paket med olika öl ale med logga Smoking Barrels 15 år 2020.
Beslut om detta tas när vi vet mer om kostnad och vilka bryggerier som är aktuella.
Fråga om klubben kan arrangera resa till SWFs Convention. Styrelsen kan kolla upp intresset och sedan vid tillräckligt antal deltagare planera för gemensam resa.
Whisky och ölmiddag är fortfarande eftertraktat, men allt måste passa in, så det får hänga lite löst.
Styrelsen har för avsikt att köpa in 1 eller 2 fat från High Coast. Hasse kollar upp kostnaden och sedan tar vi beslut på nästa möte.

§201918 Beslut.
Styrelsen beslutade att börja utse hedersmedlemmar och först kommer provningsledare utifrån som återkommer utan extra krav på betalning att utses.

§201919  Nästa möte.
Nästa möte blir den 19 oktober.

§201920  Närvarande.
Peter Forslund, Hans Hedlund,Johan Karlsson, Mats kjäll, Jonny Göran Svaren..

§201921  Mötets avslutande. Ordförande Mats Kjäll avslutade mötet.

 
No Comments

Posted in Nyheter