Kategorier
Okategoriserade

2015 SWF årsmöte och Convention

Som vanligt är det bara en delegat från varje klubb som får delta, tyvärr är bara 19 % av alla klubbar representerade. Men alltifrån klubbar 5 medlemmar till över 300 medlemmar finns representerade.

Till årsmötets ordförande valdes Anders Gjörling mannen med kilt!

Protokollet kommer på www.svenskawhisky.se
om man vill läsa hela.

Douglas slutar som ordförande efter 5 år och ny ordförande är Peter Borg från Habost i Nyköping. Gerty slutar som kassör så det kom in två nya, Jenny från Örnsköldsvik och en till som jag tyvärr glömt namnet på.

Klubbens medlemsantal ökar stadigt och även antalet klubbar över 8000 är medlemmar.

För första gången i klubbens historia så har en klubb uteslutits och det pga av de betett sig väldigt illa i samband med en klubb buteljering.

Lite back gick förbundet med ca 5000 kr, men ekonomin ser bra ut. Inför framtiden kommer de ha mer digitala möten för resor och boende är den stora kostnaden för swf. Man kommer satsa på provningsledarutbildning varav en på BOX. Whiskyboomen gör att leverantörerna är fullt upptagna med alla mässor som kommit de sista åren så tyvärr innebär det mindre turneer ute i landet.

En ovanligt långt årsmöte blev det i år. Men som sagt trevligt med en årsmötesdagordning där det står att en dram ska intas som en särskild punkt.

Convention!

I år med 12 st whisky och ingen annan sprit! Förra året var en calvados med och det var inte så populärt bland alla.

Första var en Knob creek rye 50 % jag gillar rye whisky så den var en bra start!

Andra Nikka coffe malt 45 % en mjuk o distinkt kaffesmak på den, god fast passar inte mig, men jag tror att den kan vara en bra start för många.

Tredje var Dalmore Vintage 2014 46% exklusivt för convention helt ok men själv tycker jag att deras Cigarr malt är bättre.

Fjärde var Aberlour A´bunadh batch 32  60.5 % med lite vatten god fast en bourbonlagring, deras vanliga brukar lagras på sherry, men som sagt sherryfat är en bristvara numera.

Femte var en Wemyss kiln ember 46 % en rökig sak, Kändes som en Laproiagh.

Sjätte var en Bunnahabhain Moine 46,3 presenterades av David Tjeder på ett mkt underhållande sätt. God prisvärd whisky.

Andra flighten var det enbart Ardbeg 10 åringen, Uigedhail, Corrywreckan och så kvällens höjdare cask sample från 1975! Mkt god o komplex sedan bjöds vi även på årets Supernova 2015. Var ju god men efter föregående whisky inte lika bra. Mike Head brukswhisky är fö Uigedhail och det är min med!

Vid pennan Hasse H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *