Kategorier
Okategoriserade

Vårwhiskyn från SWF

Erbjudande från SWF:

Efter en resa till andra sidan jordklotet (SWF#22 var Hellyers Road från Tasmanien) så är det nu dags att bege sig tillbaka till Skottland igen. SWF:s exklusiva vårbuteljering 2016 blir en Ballechin från Edradour lagrad på Burgundyfat.

Vi kommer att erbjuda whisky från Skottlands minsta destilleri. I varje fall om de själva får bestämma. Som ni kanske vet så går den titeln till ett annat destilleri. Det man däremot aldrig kan ta ifrån Edradour, är hur otroligt vackert det ligger mellan två små bäckar i utkanten av Pitlochry. Edradour betyder för övrigt “mellan två floder”.

Två dagar i veckan så destillerar man rökig sprit på Edradour. När den sedan buteljeras som whisky så kallas den Ballechin. Det är just en sådan whisky vi kommer att erbjuda SWF-klubbarna att köpa.

Denna buteljering är en rökig (50ppm) singelmalt som lagrats på burgundyfat sedan 2004.

Whisky: Ballechin/Edradour

Alkoholhalt: Fatstyrka (ca 54 %), ej kylfiltrerad och ej några färgtillsatser

Storlek: 70 cl

Fat: Burgundy Hogshead

Pris: Ca 900 kr

Antal: Det blir en vatting av tre fat. Ca 800 flaskor. Kvotering vid behov.

Etikett: Specialdesignad för SWF

Leverans är planerad till den 30 maj 2016.

Anmälan om önskat antal buteljer sker till info@smokingbarrels.se och observera att detta är bindande. Priset är också ett cirkapris så det kan både bli billigare eller dyrare – räkna med det sistnämnda! Senast 20/2 är det som gäller!

Observera att kvotering kan komma att ske från SWF:s sida och så även internt i klubben. Målet är dock att alla som önskar ska få köpa minst en flaska.

mvh Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *