Kategorier
Okategoriserade

Unik provning

Glen Grant provning från 1949-1969!

Återigen var det dags för en tur till Påarp i Skåne och en one of the lifes time provning hos Magnus Fagerström! Vi åkte ner i vår nyinköpta husvagn. Är nog en riktig nörd när man köper husvagn för att kunna åka på whiskyprovningar!

Vi kom ner på fredag kväll och provningen började kl 14 på söndagen. Kom förbi lite tidigare och det var lite förprovning av Magnus vänner, varav några whiskykändisar i Sverige. Roger Melander destillerichef på Box, Anki Ulvmåne bloggare och Peter Tjeder bloggare och stor i att ordna andelar i whiskyfat.

I övrigt var det många bekanta ansikten.

Mars16_3

Även om det inte var så muntert på den här bilden! Blir bättre när man fått börja prova! Som sagt det var whisky från 1949-1969 så flaskorna var inte de billigaste! Hela värdet var lite över 250 000. Och som de flesta vet så har ju inte gammal whisky blivit billigare. Prisstegringen är bättre än aktiemarknaden. 200 % på 10 år. Synd att man gillar att dricka whisky så mycket.

Mars16_2

Här är uppställningen som de flesta ser så är det sherrylagrad whisky och även om färgen tyder på second refill fat på flera av flaskorna , så finns smaken där. Fanns även några firstfill och lagringstiderna var mellan 34-54 år. Det fanns tyvärr några som en viss överlagring kändes i smaken. Hade många kunniga som bordsgrannar som kunde informera om det. Whiskyn från 1956 var lagrad 54 år och där kändes det. Min favorit var från 1954 51 år. Tyvärr var inte våra årgångar de bästa, men som sagt kvalitén var mycket hög genomgående.

Han planerar en ny rolig provning nästa vår med gammal Islay whisky. Lär kosta en del, men som sagt det var en mycket kul och intressant provning.

Hasse och Leila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *