Kategorier
Okategoriserade

Årets tur till Braunstein Whiskyfestival 15 oktober 2016

I år så provade vi att använda brobizz på Öresundsbron, klart mkt billigare än normaltaxan.

Vi hittade även ett lite B&B alldeles i närheten, kostade 1000 dkr för två nätter, frukosten var bara kaffe eller the men det visste vi om innan. Ligger en Nettobutik alldeles bredvid så vi körde snålkonceptet när det gällde maten. Allt för mer pengar till whisky!

Vi hade ett eftermiddags pass så vi kunde ta en lugn förmiddag vilket var rätt skönt när man kört 55 mil ner dagen innan.

I år lite blåsigt och inte mer än 15 grader, så vi höll oss inomhus. Som vanligt whiskyglas med hängare, en vattenflaska och en whiskykatalog med vad som finns att prova och 5 st kuponger a 10 kr st, räcker till en hel del då whisky priserna är mkt humana.

1

Vi provade en del bland annat ny Tomatin CS som är mycket prisvärd.

2

Charles Mac Lean och Michael Poulsen

Efter den mycket bra provningen så pratade jag med Martin och han är i Sverige veckan innan Cinderella whiskykryssning i februari. Så med lite tur kan han besöka oss, men det kommer nog vara en vardagskväll, men det är det värt. En av de bästa som håller provningar fullt i klass med Tom Jones om ni kommer ihåg den provningen.
Efteråt så var det mer whisky. Brukar se till att jag får tag på en Balvenie tun som släpps varje år vid den här tiden. Och det blev en batch 3 mkt sherry i den och bättre än både batch 1 och 2. Fast det kostar också 2100 dkr. Blev lite annat också, men det har jag lagt upp på Smoking Barrels facebokssida. Enbart för medlemmar och gäster.
Ska också nämna att vi besökte Köge vinhandel en mycket bra butik där man får provsmaka det mesta och jag fick tag på lite intressant rom från nedlagda destillerier och en 16 årig Springbank Barley.

Sen hittade vi lite Walesisk whisky Penderyn med madeira och portvinsfinish, mycket god och prisvärd men tyvärr slutsåld annars hade det blivit 2 flaskor till.

 

Vi hade pratat med Michael Poulsen en av bröderna som driver Braunstein att vi var intresserad av ev plats på Highland Park provning med Mikael Martinssen och vi hade tur, blev två platser över så nu fick vi en mkt underhållande provning och gästern var inte hel dåliga.

3

Charles Mac Lean satt som gäst och flera andra whiskyprofiler. Finns en Faceboksgrupp för Highland park association heter den. Provade Ingvar, Mikaels eget fat, Hobbister som är deras rökiga variant, brukar säljas slut på 5 min och så festivalwhiskyn som var en 12 årig som lagrats på ett mkt aktivt sherryfat. Den blev det 4 flaskor av med hem!

 

Hasse och Leila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *