Kategorier
Okategoriserade

Holy Smoke december 2016

INLEDNING

Till att börja med vill vi påminna om att det nya medlemsåret snart är här och därmed behöver din medlemsavgift vara betald. En del har valt att hoppa av som medlemmar och då upphör medlemskapet med automatik vid årsskiftet. Vi har också fått några nya medlemmar under året och det är vi tacksamma för.

Prenumerationsunderlaget för Whisky & Bourbon skickas in i mellandagarna och har du bytt adress så behöver du meddela oss det snarast. Annars är det inte säkert att tidningen kommer rätt. Detsamma gäller om du inte vill fortsätta som medlem, något som vi annars förutsätter om du inte hör av dig.

De flesta har nu hämtat sin buteljering av Peat Monster men det finns några flaskor kvar. Jag åker bort över jul så om ni vill ha flaskorna innan dess så är det senast ikväll som gäller. Under nästa år kommer förstås nya buteljeringar att erbjudas ifall ni missade årets.

ERBJUDANDE: WHISKY JAPAN av HENRIK AFLODAL

En perfekt julklapp i sista stund? Leverans redan idag! Vi erbjuder alla medlemmar att köpa Henrik Aflodals utmärkta bok om japansk whisky och dess historia. Boken är skriven mer som en roman än som en faktabok och blandar historier med fakta och bilder.
Många timmar trevlig läsning väntar och detta för enbart 170 kr styck, vilket är halva ordinarie pris.
För att beställa maila till info@smokingbarrels.se.

KALENDERN

Nästa år kommer att bli ett fullmatat år och här är de programpunkter som nu är bestämda:

2017-02-11 — Last Great Malts

Jamie MacDonald, Ambassador från Skottland och Sveriges egen Whisky Ambassador Erland Gunnarsson gör en Sverigeturné och landar då i Katrineholm. Last Great Malts är precis som det låter, de sista dropparna från stora malterna från Bacardis olika destillerier Aberfeldy, Aultmore, Craigellachie, The Deveron och Royal Brackla. Jamie och Erland visar entusiasm och har ett lättsamt sätt och anses vara något av det bästa och roligaste man kan uppleva idag på whiskyscenen. Troligen blir detta därmed ett större evenemang med gäster från andra klubbar. Mer information kommer inom kort.

2017-03-25 — Craft Pairing

Eftersom vi fick celebert besök strax efter tänkta datum för denna provning så flyttade vi den till slutet av mars istället. Här kommer vi att prova öl och whisky i kombination, så kallad craft pairing. Mer information kommer.

 

2017-06-03 — Drams & Dreams

Magnus Fagerström besöker oss och visar upp det bästa ur sin egen buteljeringsserie Drams & Dreams. Magnus är en välkänd profil i whiskykretsar och kanske mest känd för sina maratonprovningar med bland annat 25 Ardbeg under en och samma dag. Han har också jobbat åt diverse olika bolag som Symposion, Clydesdale med flera. Han är också skyldig till roliga whiskykalendrar (och nu även i år romkalender) som man kan njuta av varje december. Mer information kommer.

Sommaren blir som vanligt lite av en paus men sedvanlig sommarprovning i Vingåker får vi kanske räkna med!?

Hösten – olika förslag

– Box Whisky

– Braunstein

– Highland Park med Martin Markvardsen

– Irländsk afton med Double Inn

och många andra förslag därtill…

 

Återigen får vi passa på att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Johan Karlsson
Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels www.smokingbarrels.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *