RSS
 

2025 blir Smoking Barrels 20 år

07 okt

..och det kommer vi att fira med en egen klubbuteljering. Faten är 2 st 55 liters PX-fat fyllda med rökig High Coast-whisky. Whiskyn kommer vid buteljeringstillfället att ha en ålder av 5 år, alltså ganska ung men med en vad vi tror perfekt balans mellan sherry och rök.
För att kunna ta del av denna buteljering där vi hoppas på minst 2 flaskor per medlem så behöver man anmäla sitt intresse via webbformuläret i slutet på detta mail. Prislappen per medlem beror helt och hållet på hur många vi blir som delar på faten. Blir vi få så får du fler flaskor men behöver betala ett större belopp, blir vi många så är det minst 2 flaskor och kostnaden blir någonstans mellan 500-700 kr per flaska.
Den initiella kostnaden är 56800 kr för de 2 faten och den summan kommer att fördelas på alla som vill ha tillgång till whiskyn när den är klar. Om exempelvis alla 77 medlemmarna i klubben vill ha en andel så blir det 738 kr som ska betalas i nuläget, blir vi hälften så många så blir det 1500 kr per andel, men då blir också andelarna större. 
Till att börja med så tillåter vi bara en andel per medlem, men om intresset är svagt så kan det bli möjligt att köpa fler andelar, om man till exempel vill ha fler flaskor till sin samling. Men det återkommer vi i så fall till.
Observera att ett medlemskap i klubben är ett krav för att kunna köpa en andel och medlemsavgiften ska finnas registrerad på sällskapets konto.
Vill ni veta mer om att äga fat hos High Coast så läs mer på följande länk:
https://highcoastwhisky.se/aga-ett-whiskyfat/

Även om vi som klubb äger fatet gemensamt så är det var och en som anmäler sig och skriver på kontraktet, som står som ekonomisk ansvarig för sin andel. Även om man avslutar sitt medlemskap så har man fortfarande betalningsansvar för sin andel. Men mer om detta kommer att kunna läsas om i det kontrakt som sänds ut till alla som anmäler sig. Först när ni godkänt och skrivit under kontraktet så är ni betalnings ansvariga för er andel i fatet, fram tills dess att fatet har buteljerats i sin helhet.

Anmälan sker i följande webbformulär:
https://forms.gle/cgwsNARMBD2Z662Q6

Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Leave a Reply