H o l y S m o k e Sällskapet Smoking Barrels Katrineholm

17 januari, 2016

Vårwhiskyn från SWF

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 20:30

Erbjudande från SWF:

Efter en resa till andra sidan jordklotet (SWF#22 var Hellyers Road från Tasmanien) så är det nu dags att bege sig tillbaka till Skottland igen. SWF:s exklusiva vårbuteljering 2016 blir en Ballechin från Edradour lagrad på Burgundyfat.

Vi kommer att erbjuda whisky från Skottlands minsta destilleri. I varje fall om de själva får bestämma. Som ni kanske vet så går den titeln till ett annat destilleri. Det man däremot aldrig kan ta ifrån Edradour, är hur otroligt vackert det ligger mellan två små bäckar i utkanten av Pitlochry. Edradour betyder för övrigt “mellan två floder”.

Två dagar i veckan så destillerar man rökig sprit på Edradour. När den sedan buteljeras som whisky så kallas den Ballechin. Det är just en sådan whisky vi kommer att erbjuda SWF-klubbarna att köpa.

Denna buteljering är en rökig (50ppm) singelmalt som lagrats på burgundyfat sedan 2004.

Whisky: Ballechin/Edradour

Alkoholhalt: Fatstyrka (ca 54 %), ej kylfiltrerad och ej några färgtillsatser

Storlek: 70 cl

Fat: Burgundy Hogshead

Pris: Ca 900 kr

Antal: Det blir en vatting av tre fat. Ca 800 flaskor. Kvotering vid behov.

Etikett: Specialdesignad för SWF

Leverans är planerad till den 30 maj 2016.

Anmälan om önskat antal buteljer sker till info@smokingbarrels.se och observera att detta är bindande. Priset är också ett cirkapris så det kan både bli billigare eller dyrare – räkna med det sistnämnda! Senast 20/2 är det som gäller!

Observera att kvotering kan komma att ske från SWF:s sida och så även internt i klubben. Målet är dock att alla som önskar ska få köpa minst en flaska.

mvh Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels

Provning den 6 februari

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 20:26

Hej alla

Nu är det dags för whiskyprovning igen och denna gång kör vi ett lite lyxigare tema. Whiskyn vi kommer att prova är 20-25 år och det handlar om enbart importerade sorter, alltså inget ni hittar i Systembolagets sortiment. Sorterna finns dock kvar att beställa från importören och hittar ni någon favorit så kommer vi att kunna ta upp en beställning efter provningen. Vi kommer att köra provningen blint och det är jag (Johan) som är provningsledare denna gång.

Provningen är den 6 februari och börjar kl 18.00 och efter det bjuds på mat (meddela eventuella allergier och andra önskemål). Baren håller öppet och tillhandahåller lite öl samt några tidigare whiskysorter.
Lokal är ännu ej bestämd så vi återkommer med mer detaljer längre fram.

Provningen kostar som vanligt 350 kr för medlemmar och 500 kr för gäster. Medlemmar har förtur fram till sista anmälningsdag som är den 27:e januari. Därefter släpps gäster in enligt gällande kölista.

Anmäler dig gör du genom att svara på detta mail så kommer betalningsinstruktion i retur!

OBS! Provningen samarrangeras med Katrineholm Beer Society som kommer att ha styrelsemöte och ölprovning några timmar innan vi startar. Har du tidigare varit med så kommer du att få separat kallelse.
Tycker du att detta låter intressant att delta på så maila till mig på c.johan.karlsson@gmail.com så skickar jag mer information.

Välkommen!

Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels

4 januari, 2016

Vinterprovning i Vingåker den 2/1-2016.

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 16:20

Årets första provning hade vi hos Patrick och Urban på Valhallavägen.

I år blev det 11 st som kom för att prova 5 st olika Tomatin .

Tomatin är kanske inte ett så känt destilleri men det har funnits sedan 1897, 1985  sattes det dock i konkurs och i och med detta diverse ägarbyten. Idag ägs destilleriet av ett japanskt företag.
Tomatin är ett av de destillerier som är på frammarsch, finns ett besökscenter, man har möjlighet att buteljera sin egen flaska och i nuläget en produktion på 5 000 000 liter per år. Var en gång i tiden Skottlands största med 23 pannor, idag finns 12 st och 19 lagerhus.

Ligger efter väg A9 nedanför Inverness. På systembolaget finns det i dagsläget 12 st olika buteljeringar. Dock inte alla av dem vi provade, då dessa köpts tidigare och i olika sammanhang.

De 5 vi provade var.

Tomatin

Nr 1 Cask Strenght 57,5 % bourbon/sherrylagring 621 kr
Nr 2 (3) Eldvatten 10 år 2004 flaska 10/168, 59,1 % sex olika sherryfat 1 017 kr
Nr 3 (2) Nyhet på bolaget, 12 år 49% 379 kr
Nr 4 Cadenhead 19 small batch bourbon 534 flaskor 46% 647 kr
Nr 5 30 år 1500 flaskor 49,3 % 2 300 kr
OBS Numren stämmer ej med bilden

Vinnare blev nr 5 och som tvåa kom nummer 2, flera tyckte att nr 3 var riktigt prisvärd.

Kvällen avslutades med bakad potatis med räkröra, kycklingröra och skinkröra som Leila fixat. Och efter det så tömdes det lite öl från Värmbols bryggeri. Kul med en julöl med saffran och vaniljsmak.

Provningsledare Hasse vid datorn.

Powered by WordPress