H o l y S m o k e Sällskapet Smoking Barrels Katrineholm

28 februari, 2016

Dags att betala medlemsavgiften för 2016

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 08:38

Nu har det blivit dags för medlemsavgift 2016.
Vi tar som vanligt ut en årsavgift på 250 kr och det gäller alla utom de av er som redan har betalt för kommande år. Detta har ni tidigare i så fall fått meddelande om.

Övriga sätter in 250 kr på sällskapets bankgiro 790-0194 och märker betalningen med ert namn. Vi ser helst att inbetalningen sker innan sista november men ni har fram till årsskiftet på er att betala.

Som vanligt så ingår en prenumeration på Whisky & Bourbon. Det är därmed ytterst viktigt att vi får era adressuppgifter vid eventuella förändringar. Annars är det risk att tidningen utebliver.
Vill ni inte fortsätta som medlemmar så behöver ni höra av er, annars kommer en påminnelse och ett betalningskrav att skickas ut i januari. Utebliven betalning är inte lika med uppsägning av medlemskap!

Styrelsen
Sällskapet Smoking Barrels

27 februari, 2016

Holy Smoke 2016-01

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 09:44

INLEDNING

Hej alla och god fortsättning på det nya året! Hoppas ni njutit av ledighet och god mat och dryck – kanske fått något kluckande paket av tomten? Flera av er har haft whiskykalendrar och liksom jag provat en om dagen från 1:a december fram till jul, ett kul koncept som jag hoppas att fler hoppar på inför nästkommande år. Vem vet, vi kanske rent av kan göra en egen kalender om intresset är stort?

Vi drar igång med årets provningar redan idag – i Vingåker provas i skrivande stund whisky från Tomatin Distillery. Vi har sedan planer på ytterligare 6 provningar plus en eventuell återkommande Vingåkersprovning i sommar. Mer om vilka datum som gäller ser ni längre ner i detta nyhetsbrev. Vi vill också uppmärksamma en viktig förändring som vi hoppas är genomförbar och den kan ni läsa om under Evenemangssamordnare.

Med förhoppning om ett fint 2016!

Johan Karlsson, Evenemangssamordnare Sällskapet Smoking Barrels

(i glaset just nu – Laphroaig Select)

KALENDER

6:e februari

Av praktiska skäl så samarrangerar vi med Katrineholm Beer Society som denna dag tillsätter styrelse och grundar föreningen officiellt. Vi kommer att starta kl 15 med möte och därefter en ölprovning med 5 sorter samt lite tilltugg. Separat kallelse går ut till den provningen då anmälan ej sker till Smoking Barrels.

Klockan 18 inleder vi sedan en whiskyprovning på temat LYX, som leds av mig, med idel fina vällagrade godsaker. Därefter blir det middag som vanligt och baren finns också tillgänglig. Inbjudan och mer detaljer kommer inom kort. Provningsgruppen kontaktas också inom kort!

2:a april

Whiskyprovning med Världswhisky som tema – gissa land och eventuell region, var kommer whiskyn ifrån egentligen? En intressant provning för både nya och gamla medlemmar.

14:e maj

Hasse Hedlund kommer att hålla en provning på temat Black Art. Är ni insatta så vet ni att detta är väldigt dyra och exklusiva buteljeringar och prisbilden kan därmed bli därefter. Vi kommer eventuellt även att köra årsmöte detta datum men mer om det senare.

13:e augusti

Höstens första provning, tema ej bestämt!

8:e oktober

Tema ej bestämt!

19:e november

Avslutningsprovning, tema ej bestämt!

EVENEMANGSSAMORDNARE

Tanken att avlasta ordinare evenemangssamordnare och andra styrelsemedlemmar har funnits där under en tid. Samtidigt vill vi att alla medlemmar är engagerade och utför uppgifter i de provningsgrupper som utses. Tyvärr är det ändå så att det ofta är samma personer som utför det där lilla extra.

Därför vill vi prova att ha två ytterligare evenemangssamordnare som är ställföreträdare. Tre olika namn som turas om att ta huvudansvaret för de arrangemang vi anordnar. I praktiken innebär det att de 3 styr upp och arrangerar 2 evenemang var under ett år. De två extra rollerna kommer inte vara en del av styrelsen men om jag som utsedd evenemangssamordnare inte kan delta på ett styrelsemöte, så kan någon av de andra två göra det istället.

Vi söker därmed två stycken medlemmar som känner för att göra en extra insats för sällskapet, som gärna tar ansvar och vet hur man fördelar det på provningsgruppens deltagare. Du får tillgång till allt som behövs för att arrangera evenemang i sällskapets regi och du får självklart också mandat att genomföra dina egna idéer. Låter detta intressant så hör av dig via mail.

Skulle intresset bli stort så kan det bli aktuellt att varva posterna som evenemangssamordnare från år till år. Observera också att evenemangssamordnare inte innebär att man måste delta på själva evenemanget, även om det är önskvärt. Man behöver heller inte agera provningsledare om man inte vill förstås!?

PROVNINGSGRUPPER

Årets provningsgrupper har nu utsetts och kommer att kontaktas via mail inom kort. Det är ytterst viktigt att du meddelar oss direkt om du inte kan närvara på de datum du gäller, detta för att vi ska kunna utse backuper i tid. Om du inte underrättar oss räknar vi med att du är med och hjälper till på det evenemang du blivit tilldelad.

Vi kommer framöver att utse 7 medlemmar till varje provningsgrupp då vi anser att för många är bättre än för få, samt att vi räknar med ett visst bortfall. Vi vill också påminna om att vi i våra stadgar sedan starten gemensamt har beslutat att alla medlemmar ska vara delaktiga och kunna ges uppgifter inför våra evenemang, som ett grundkriterie för medlemskap.

I övrigt räknar vi med att prova många fantastiska sorters whisky under 2016. Det kan också bli aktuellt med besök från de turnéer som SWF anordnar men det blir då utöver den ordinarie verksamheten.

Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels

Powered by WordPress