Kategorier
Okategoriserade

Kvartalsbrev 2016_1

Klicka för att läsa

Kvartalsbrev 20 2016-1

Kategorier
Okategoriserade

Unik provning

Glen Grant provning från 1949-1969!

Återigen var det dags för en tur till Påarp i Skåne och en one of the lifes time provning hos Magnus Fagerström! Vi åkte ner i vår nyinköpta husvagn. Är nog en riktig nörd när man köper husvagn för att kunna åka på whiskyprovningar!

Vi kom ner på fredag kväll och provningen började kl 14 på söndagen. Kom förbi lite tidigare och det var lite förprovning av Magnus vänner, varav några whiskykändisar i Sverige. Roger Melander destillerichef på Box, Anki Ulvmåne bloggare och Peter Tjeder bloggare och stor i att ordna andelar i whiskyfat.

I övrigt var det många bekanta ansikten.

Mars16_3

Även om det inte var så muntert på den här bilden! Blir bättre när man fått börja prova! Som sagt det var whisky från 1949-1969 så flaskorna var inte de billigaste! Hela värdet var lite över 250 000. Och som de flesta vet så har ju inte gammal whisky blivit billigare. Prisstegringen är bättre än aktiemarknaden. 200 % på 10 år. Synd att man gillar att dricka whisky så mycket.

Mars16_2

Här är uppställningen som de flesta ser så är det sherrylagrad whisky och även om färgen tyder på second refill fat på flera av flaskorna , så finns smaken där. Fanns även några firstfill och lagringstiderna var mellan 34-54 år. Det fanns tyvärr några som en viss överlagring kändes i smaken. Hade många kunniga som bordsgrannar som kunde informera om det. Whiskyn från 1956 var lagrad 54 år och där kändes det. Min favorit var från 1954 51 år. Tyvärr var inte våra årgångar de bästa, men som sagt kvalitén var mycket hög genomgående.

Han planerar en ny rolig provning nästa vår med gammal Islay whisky. Lär kosta en del, men som sagt det var en mycket kul och intressant provning.

Hasse och Leila

Kategorier
Okategoriserade

2 april, provning med tävling

Hej alla whisky lovers!

Den 2 april är det dags för en ny provning, denna gång har jag fått äran att leda detta arrangemang. I denna provning kommer det att finnas med en liten tävling:

– Provningen är blind, detta innebär att ingen vet vad vi har provat förrän provningen är klar.

– Ni för anteckningar som vanligt över hur ni upplever de olika whiskysorterna som provas.

– Tävlingen består av att du ska lista ut vilket distrikt eller land whiskyn kommer ifrån.

Det kommer att vara 7 olika whiskysorter, dessa 7 har sitt ursprung från något av Skottlands olika whiskydistrikt eller från ett specifikt land. Den av er som har alla rätt på detta kommer att få ett litet pris. Om det skulle vara så att det är några som har samma poäng så finns det även en utslagsfråga.

Provningen är den 2:a april och vi börjar kl 18.00. Efter det att vinnaren utsetts bjuds på mat (meddela eventuella allergier och andra önskemål). Baren håller öppet och tillhandahåller lite samt några tidigare whiskysorter.

Lokal: Vi kommer att vara i HSB:s medlemslokal bakom ICA Nära. Samma lokal som sist, hörnet av Linnévägen och Jägaregatan, adress: Jägaregatan 25. Se karta. Port kod 9052, gäller denna kväll

unnamed

Som vanligt kostar det 350 kr för medlemmar och 500 kr för gäster. Medlemmar har förtur fram till sista anmälningsdag som är den 24 mars. Därefter släpps gäster in enligt gällande kölista.

Anmäler dig gör du genom att maial till info@smokingbarrels.se

Vänligen,

Göran Svarén, provningsledare

 

OBS! Provningen kan bli ett samarrangemang med Katrineholm Beer Society som då håller ölprovning några timmar innan vi startar. Har du tidigare varit med så kommer du att få separat kallelse till detta. Tycker du det låter intressant att delta så maila till info.khbeers@gmail.com så skickar vi mer information.