Kategorier
Okategoriserade

High Coast provning den 7/9.

Här kommer en inbjudan till provning med High Coast (tidigare Box) som äger rum den 7/9.
Tord Guldbrand kommer till Katrineholm och vi kommer att prova whisky från deras sortiment.

Få detaljer är klara men vi kompletterar inbjudan med detta så snart som möjligt. Vi kommer så klart att bjuda på mat efteråt och även ha vår bar med diverse ölsorter samt whisky från tidigare provningar. Lokal är ännu ej bestämt, men beror lite på hur många vi blir.
Vi vill därför ha din anmälan snarast om du vill vara med på denna provning.
Prislappen sätter vi som vanligt till 350:- för medlemmar och 500:- för gäster, vilket inkluderar whiskyprovning och mat därefter.

Anmäl dig på mail till info@smokingbarrels.se och ange ditt fullständiga namn och mailadress. Anmäler du en gäst vill vi ha mailadress även till honom/henne.
Mer detaljer kommer…
Johan Karlsson
EvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

Kategorier
Okategoriserade

Holy Smoke 3, 2019

INLEDNING

Årets första provningar har hållit hög nivå och förhoppningen är att även höstens provningar ska bli lika bra. Vi har två provningar klara redan och några till som är under planering. Datumen har vi annonserat ut tidigare men de kommer igen lite längre ner och då med mer information om vad vi planerar inför.
Tyvärr kommer vi inte att få till vår whisky-öl-mat-provning då vår kock helt enkelt inte har tid, så det spar vi till våren nästa år. Det finns dock tankar och idéer kring något liknande detta, där just kombinationen av smaker sätts i fokus. Men mer om det längre fram.
Vi har några nya medlemmar under året och det är jättekul, vi vill gärna bli ännu fler. Det blir enklare att få till de där lite större provningarna om vi vet att vi har ett garanterat deltagarantal. Det är också enklare att få gästföreläsare till oss, ju fler vi är desto mer intressanta är vi. Det har vi också sett de senaste åren där mängden provningar med föreläsare från stora och mindre bolag ökat, de kommer gärna till oss. Så även i höst.
Studiecirkeln har tagit sommaruppehåll men vi fortsätter med några träffar till i höst. Är intresset stort så kan det bli aktuellt med ytterligare en omgång men det återkommer vi i så fall till lite längre fram. Detsamma gäller erbjudandet om att deltaga på en bryggarkurs, där man helt enkelt lär sig brygga sitt eget öl, ett öl som man sedan får ta med sig hem. Vi är några intresserade där men vill gärna se fler deltagare och siktar därför på att genomföra detta i höst istället.

PROVNINGAR och EVENEMANG

Sommaren är kort och hösten är snart här. Med den kommer en hel del provningar att se fram emot. Boka in datumen i era kalendrar redan nu.
7/9 – High Coast (Box whisky) med Tord Guldbrand.
Då kommer Tord Guldbrand från High Coast Distillery till oss. Vi kommer att få prova ett antal buteljeringar av både nytt och gammalt från Box. Håll utkik efter inbjudan i början av augusti.
12/10 – Braunstein whiskyfestival, klubbresa.
Hasse Hedlund ordnar klubbresa till whiskyfestivalen i danska Köge. Mer information kommer senare.
19/10 – Japanprovning med Hasse.
Hasse har varit i Japan och det vill han berätta om, så denna provning dedikeras japansk whisky. Låt mig gissa – vi kommer att få prova några specialare!?
9/11 – Provning
Detta datum kan ni skriva upp, dock finns inga detaljer ännu. Mer information kommer.
7/12 – Spirit of Hwen Seven Stars med Anders Reinholdsson.
En unik provning där vi kommer att ges tillfälle att prova Seven Stars-serien från Spirit of Hwen. Anders agerar provningsledare och whiskyn kommer från hans privata samling.

NÄSTA ÅR

2020 fyller vi 15 år och det ska vi förstås uppmärksamma på olika sätt. Räkna med många roliga inslag under året som kommer. Provningarna kommer som vanligt under våren att bli 3 till antalet, den första i slutet av januari, den andra i månadsskiftet februari-mars och den tredje i månadsskiftet april-maj. Exakta datum sätter vi under hösten, lite beroende på provningsinnehåll. Vi har under året fått många förslag på provningar och flera av dessa kommer vi förstås att planera till nästa år. Här är ett axplock:
• SMWS – Single Malt Whisky Society
• Blended whisky – inte de vanliga då utan mer deluxe
• Världswhisky – världen exploderar av whiskydestillerier
• Islayprovning – favorit i repris i klubben, rökigt så det förslår
• The Ten – komponera din egen blended whisky utifrån 9 malter och en grain
• Compass Box – många intressanta och roliga buteljeringar
• Highland Park – vertikal på deras sortiment
• Nyheter på bolaget – nya släpp hela tiden, men är allt bra egentligen??

BUTELJERINGAR

SWF:s buteljeringar brukar vi nappa på och för det mesta får vi tag på önskat antal flaskor. Ni som väntat på Paul John ska veta att vi fått tag på några extra flaskor och att de nu är planerade för leverans till mitten av augusti.

Avslutningsvis – se till att boka in er på sommarprovningen i Vingåker. Inbjudan har skickats ut tidigare. Och förstås – ha en trevlig sommar!!
Johan Karlsson
Evenemangssamordnare
Sällskapet Smoking Barrels