H o l y S m o k e Sällskapet Smoking Barrels Katrineholm

1 maj, 2020

Holy Smoke #2020-03

Filed under: Okategoriserade — Goran @ 09:29

INLEDNING
Hej på er allihop! Hoppas att ni håller er friska och tar hand om varandra? Glädjen över vår fullmatade kalender för året tog tyvärr ett abrupt slut och vi fick som många andra finna oss i att Covid -19 ställde till det i vår planering. Inte riktigt vad vi tänkte oss inför jubileumsåret 2020. Vi kom helt enkelt av oss en del.
Många av er har, eller kommer säkert, att drabbas av denna situation på olika sätt och det är något som kommer att synnerligen prägla detta år. Vår förhoppning är dock att vi som förening ska kunna få ut något bra av detta i slutet av året. Hösten kommer för vår del att bli rätt så intensiv i antalet provningar, om nu inte detta blir en alltför långdragen historia. Vi har mycket att ta igen och mycket att erbjuda alla medlemmar.
I ordinarie tider så hade vi mer än gärna skickat ut en inbjudan till vår jubileumsfest som var planerad till den 16/5. Men som läget är nu, så kommer detta inta att kunna genomföras. Det beror på många faktorer, men den främsta är förstås att vi måste ta hänsyn till pågående pandemi och den smittorisk det innebär. Vi kommer inte att kunna ha en jubileumsfest den 16/5 i Musikens Hus, med som vi vill, cirka 60-70 deltagare. med bandet Dreams of Drams från Stockholm på scenen. Även om läget förändras till det positiva innan dess så behöver vi redan idag ta beslut om denna tillställning, beslut som vi måste ta för att inte råka ut för en större ekonomisk förlust.

Därför är planen som följer:
– Jubileumsfesten skjuts på framtiden och med förhoppning om att det blir av i höst istället.
– Årsmöte kommer att försöka genomföras i någon form under sommarmånaderna. I bästa fall blir det en träff där vi provar något gott samtidigt, i värsta fall blir det ett digitalt möte.
– Skulle läget bli väldigt mycket bättre så har vi möjlighet att utan större ansträngning genomföra den planerade april-provningen den 16/5 istället. Då i annan lokal, med whisky från olika länder i Europa, med kort varsel! Ska vi vara realistiska så kommer det nog att bli senarelagt, så vi får helt enkelt återkomma där.
KOMMANDE EVENEMANG
22/8 – Tema ej bestämt
26/9 – Tema ej bestämt
21/11 – Clydesdale med Micke Nilsson (Jolly Good Brands)
Den sistnämnda provningen hoppas jag mycket på, med en del udda buteljeringar från Clydesdale enorma katalog. Något att se fram emot i höst!
Eftersom läget är som det är och vi ställer in provningar under våren så kan det förstås dyka upp andra provningar på andra datum med kort varsel under slutet av året. Håll koll på er mail helt enkelt.
I evenemangsgruppen har vi också pratat om att vi som förening kan bidra till den lokala restaurangnäringen genom att under hösten hålla våra provningar på lokala restauranger. Det får vi återkomma till längre fram.
Som någon slags kompensation för uteblivna provningar kommer jag även att släppa materialet från de studiecirklar som vi genomfört i klubbens regi. Där kan alla medlemmar lära sig mer om whisky, provningsmetodik och mycket mer därtill. Håll utkik i mailboxen framöver…
Har ni synpunkter, åsikter och frågor vad gäller gäller föreningen och planeringen för året så får ni gärna skicka in era frågor till info@smokingbarrels.se.
Ta hand om er!
Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

Powered by WordPress