H o l y S m o k e Sällskapet Smoking Barrels Katrineholm

11 oktober, 2020

Holy Smoke #2020-04

Filed under: Nyheter — Goran @ 15:52

INLEDNING
Hoppas ni haft en fantastisk vår och sommar även om Smoking Barrels inte kunnat förgylla era lördagar med goda drycker. Vi hoppas att det kommer att ändra sig och det väldigt snart.
Vi satsar nu på att kicka igång verksamheten igen. Vi tror att vi ska kunna genomföra våra evenemang på ett säkert sätt men det bygger på att alla tar ansvar och visar hänsyn. Alla våra medlemmar kanske inte heller känner för att deltaga men alla ska känna sig välkomna och att de kan delta på ett tryggt sätt. Vi behöver alltså fortsatt hålla avstånd och anpassa evenemangen därefter.
Vi kommer till en början att begränsa antalet deltagare helt beroende på vilken lokal vi är i. Vi efterlyser därmed bra, rymliga och stora lokaler som tillåter vår verksamhet? Vi kommer också att kräva att alla som känner symptom avbokar sin plats, vilket kan göras kostnadsfritt ända fram till samma dag som evenemanget. Hur vi praktiskt Corona-säkrar våra provningar är något vi får hantera i evenemangsgruppen, men som förening har vi ansvar att inte bidra till ökad smittspridning. Evenemang kan också komma att ställas in med kort varsel.
Med det sagt så hoppas vi att ni kommer att finna höstens kalender intressant. Observera att vi snarast vill ha in intresseanmälan inför årsmötet, senast på söndag redan!
PROVNINGAR och EVENEMANG
10/10 – Årsmöte och whiskyprovning
Årsmötes kallelse kommer i början på nästa vecka, något försenat men vi vill redan nu ha er intresseanmälan via formuläret på länken nedan. Årsmötet inleder som vanligt kvällen och därefter har vi whiskyprovningen med några intressanta buteljeringar från europeiska destillerier, en liten EM i whisky kan man säga. Vi återkommer vad gäller mat/tilltugg, bar och lokal. Anmäl intresse här:
https://forms.gle/D9Q42K3LfeU13g76A
21/11 – Micke Nilsson, Jolly Good Brands/Clydesdale
Micke Nilsson som till vardags jobbar för Jolly Good Brands, en del av Clydesdale, kommer till Katrineholm och håller provning för oss. Få detaljer är klara men datumet är spikat i alla fall och även lokalen som blir Villa Sandhem. Clydesdale har en gedigen katalog med whisky och där kan vi välja lite vad vi vill. Vi återkommer till det och skickar ut inbjudan i mitten av oktober.
?? – Bergslagen med Hasse HedlundDetta återkommer vi till, får vi rum i kalendern så kan provningen bli i år, annars kommer den att äga rum tidigt i januari istället.
ÖVRIGT– Alla mässor har blivit inställda, så även den planerade Convention som Svenska Whiskyförbundet årligen håller.
Istället genomförs en Whisky Dinner på Grand Hotel i Saltsjöbaden den 13/11. Information om det har skickats ut till alla.
– Stockholm Beer and Whisky Festival kör i år en Coronasäkrad Special Edition den 26-29/11 på Nackastrandsmässan. Det blir enbart sittande provningar ledda av dryckesexperter, medan den vanliga mässan inte äger rum alls.
– Braunstein Whiskyfestival blev inställd och då även vår planerade resa samma helg som vi nu tänkt årsmötet.
– 2/10 är det releaseparty för Ingvar Röndes Malt Whisky Yearbook 2021, som vi inom kort kommer att erbjuda våra medlemmar att köpa till ett bra pris.
– Julkalenderna 2020 är på gång, några buteljeringar återstår och därefter kommer den att kunna hämtas, delas ut under slutet av november till er som beställt.
– För övriga tillfällen att sammanstråla för trevliga whiskyprovningar, se de utskick som jag vidarebefordrar från Whiskykalendern / Svenska Whiskyförbundet.

Väl mött inom kort!

Johan Karlsson
EvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

Powered by WordPress