H o l y S m o k e Sällskapet Smoking Barrels Katrineholm

20 augusti, 2021

Holy Smoke #2102

Filed under: Nyheter — Goran @ 16:30

INLEDNING
Hej allihop!
Dags för ett litet nyhetsbrev och en hel del matnyttigt och intressant, främst kanske det faktum att vi nu försöker oss på riktiga provningar igen. Igår hade vi ett möte där vi bestämde datum för både hösten 2021 och våren 2022. Med viss reservation förstås, om Covid-läget skulle försämras eller nya restriktioner införas.
Vi har också bestämt att vi tills vidare kommer att ställa krav på ett covidpass för samtliga som väljer att deltaga. Som förening kan vi inte medverka till smittspridning och därför är full vaccination mot Covid-19 ett krav för deltagande; åtminstone tills läget är ett annat.
För att inte helt utesluta eventuella medlemmar som inte vaccinerat sig ännu, så kommer alla provningar att streamas live på Zoom och dessutom spelas in. Det gör även att du som befinner dig på annan ort ändå kan deltaga (samplespaket kan skickas ut), eller om du exempelvis blivit sjuk ha möjlighet att uppleva provningen i efterhand.

KALENDERN – KOMMANDE PROVNINGAR
Så till kalendern… datumen ni får skriva in är:
18/9 – Lost Distilleries, whisky som den smakade förr, från destillerier som för länge sedan lagt ner. Destillerierna det gäller är Auchnagie (Highland), Stratheden (Lowland), Towiemore (Speyside), Jericho (Highland), Gerston (Highland), Dalaruan (Campbeltown) samt Lossit (Islay) – hela 7 buteljeringar blir det. Provningen kommer att ledas av evenemangsgruppen och inbjudan kommer inom kort.
16/10 – Gästföreläsare, om läget tillåter och vi lyckas få tag på någon till dess. Många förslag finns och vi har kontaktat ett antal personer. Som backup detta datum kör vi annars en egen provning med Amrut och Paul John, en indisk kväll helt enkelt.
27/11 – Bergslagen, med Hasse Hedlund. 10 sorters Bergslagen, 1,5cl av varje. Mer detaljer kommer senare.

VÅREN 2022:
29/1 – Gästföreläsare
12/3 – Gästföreläsare
23/4 – Årsmöte och egen provning, evenemangsgruppen väljer
21/5 – Whisky Dinner med musikunderhållning

PROVNINGSTEMAN
De provningsupplägg vi har i vår lista nu är:
– Whisky och Bowling i Bowlingcenter i Katrineholm
– Glen Scotia med Johan Andersson (Stellan Kramer)
– Selected Malts, en serie buteljeringar av hög kvalitet
– SMWS med Magnus Fagerström- Highland Park med Martin Markvardsen
– Svenska Eldvatten med Alexander Zaar
– TOMP med Teeling, Old Pulteney och AnCnoc
– Glen-provning- Clydesdale med Micke Nilsson (repris på provningen som inte blev av, fast med andra buteljeringar)
– Okända whiskysorter (jodå, det finns en hel del)
– Grainwhisky och bättre blended- Nyhetsprovning, nyheter på Systembolaget
– Islay- Newcomers, vi har många nystartade destillerier runtom i världen
– Svenska destillerier (Agitator, Bergslagen, Gammelstilla, Gotland, Gute, High Coast, Mackmyra, Nordmarken, Norrtelje, Smögen, Spirit of Hven, Tevsjö m.fl.)
– USA-provning (inte bara bourbon)
– England (English Whisky Co, Cooper King, Dartmoor, Cotswolds, Bimber, London Distillery, English Spirit, The Lakes m.fl.)
– Vertikalprovning med Amrut, Ardbeg, Ardmore, Balvenie, Ben Nevis, Benriach, Benrinnes, Bowmore, Bruichladdich, Bunnahabhain, Caol Ila, Craigellachie, Deanston, Glen Keith, Glen Moray, Glenallachie, Glenburgie, Glendronach, Glenfarclas, Glenfiddich, Glenlivet, Glenrothes, Glentauchers, Kavalan, Laphroaig, Linkwood, Millstone (Zuidam), Miltonduff, Mortlach, Talisker, Tamnavulin, Teaninich, The Dalmore, The Macallan, Tomatin, Tomintoul, Tullibardine (detta är destillerier som har minst 6 olika buteljering på Systembolaget)
Saknar ni något så får ni gärna komma med förslag, vi ser att vi har provningsupplägg som räcker åtminstone 7 år framåt i tiden. 🙂 Dessutom dyker det ju upp annat intressant också hela tiden så det är inga problem att hitta whisky att prova. 

RESOR
Möjligheten att resa runt börjar nu också bli möjlig. Däremot kommer nog mässor att dröja något till, om ni inte ska åka med på Vikingfärjan inom kort förstås? Vi planerar för en tripp till Arboga och Agitator Destilleri, i kombination med något annat trevligt. Det finns förstås också möjlighet att planera för resor till High Coast, Mackmyra, Smögen eller någon annan av de svenska aktörerna. Där är det bara att komma med förslag

ERBJUDANDEN MED MERA- MALT WHISKY YEARBOOK 2022 – kommer inom kort att erbjudas alla medlemmar till ett rabatterat pris. Ingvar ger mängdrabatt så se till att beställa via oss när erbjudandet kommer.
– SWF-BUTELJERING GLEN SCOTIA – planerad leverans i september
– JULKALENDERN 2021 – har nu börjat hällas upp men kommer inte vara klar för leverans förrän i mitten av november. Detta med anledning av att några buteljeringar inte finns tillgängliga ännu. Ni som inte betalt för er kalender har i veckan fått en påminnelse.
– ÖLPAKET – har nu lämnats ut och betalats för. Dock kvarstår några som inte hämtats ut och de det gäller har blivit kontaktade och påminda. Om paketen ändå inte hämtas ut snarast så kommer de att tillfalla klubbens bar istället.
Håll utkik i mailboxen framöver, inbjudan till provningar kommer snart.

mvh Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

Powered by WordPress