Kategorier
Okategoriserade

SWF:s höst buteljering 2016.

Hoppas att sommaren varit god och att ni är laddade inför hösten. Här kommer nämligen erbjudandet om SWF:s höst buteljering 2016.

Höstens buteljering är en unik blended malt från John Glaser på Compass Box, som efter över ett års diskussioner gått med på att göra en specialblandning för Svenska Whiskyförbundet. Buteljeringen blir en unik variant på The Peat Monster, en rökbomb som namnet antyder. John Glaser är mästaren som vänt och upp ner på whiskybranschen. Efter att ha jobbat i branschen i många år, tröttnade han och startade Compass Box – äntligen kunde han göra det han ville. Med nytänkande och kreativitet utmanade John industrin och allt vad vi hittills lärt oss om ”whisky making” – och han gör det kopiöst bra.

Genom att ständigt tänja på gränserna har Compass Box utvecklat blendingkonsten med whiskies som Hedonism, Spice Tree, Flaming Heart, Peat Monster och många fler. Grunden till hösten SWF-buteljering är just Peat Monster, som blivit utsedd till världens bästa Blended Malt vid World Whiskies Awards. I samarbete med SWF justeras just nu receptet för att skapa den perfekta rökmalten till Svenska Whiskyförbundets medlemmar. Detaljerna om ingående destillerier, ålder och lagring kommer därför att presenteras senare under hösten.

Whiskyn kommer i alla fall att hålla 46%, vara icke kylfiltrerad och utan färgtillsatser. Buteljens storlek är som vanligt 70cl och kommer att kosta cirka 699 kr. Beräknad leverans i november 2016.

Redan nu tas beställningar emot och ni mailar önskat antal buteljer till info@smokingbarrels.se, senast den 1:a september.

Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *