Kategorier
Okategoriserade

Årsmöte och Convention Svenska whiskyförbundet 2016.

Jag och Leila åkte i år upp på torsdag kväll och bodde på en MC-klubb  i Nacka.  Vi delade en flaska Highland Park Harald med lite goda vänner på kvällen. Bra start!

Kl 12 började årsmötet och ovanligt välbesökt i år, ca 25 klubbar deltog.

Ett litet kort referat av det som hänt skriver jag här, i övrigt hänvisar jag till http://www.svenskawhisky.se/  där finns årsmöteshandlingarna.

Som årsmötesordförande valdes Anders Gjörling Keeper of the Quaich. http://www.keepersofthequaich.co.uk/

Ekonomin har tyvärr gått back med ca 50 000. IT kostnader högre på grund av problem med hemsidan. Man behöver hjälp med att sköta den, så är någon sugen att hjälpa till med den så är det bara att anmäla sig. Utbildningarna har haft en högre kostnad, på grund av man förlägger steg 2 av provningsledare utbildningen på olika destillerier i landet. Detta har medfört högre rese- och logi kostnader.  En annan orsak till den lite sämre ekonomin beror på att det var en whiskyklubb som inte ville betala för de bokade SWF flaskorna de beställt, och då blev förbundet tvunget att köpa in dessa flaskor för 20 000 kr, denna klubben är inte med i förbundet längre.

Därför kommer man höja årsavgiften med 10 %. Kvar i kassan finns ca 57 000 kr, så än klarar sig förbundet.

Man bestämde sig även för att bordlägga frågan angående medlemskap för branschföretag och låta en arbetsgrupp se över detta. Orsaken är att reda ut hur man förhåller sig till skatter och moms.

Angående poster så avgick kassören under året pga privata orsaker och den som ersatte var Gerty som skulle lämnat över. Peter Borg från Habost omvaldes till ordförande. Nyval var Mattias från Beatas vänner. I övrigt diskuterades att lägga Conventionen i samband med någon annan Whiskymässa och även på en lördag.

Under årsmötet så fick vi en dram. SWF Morlach tappning så jag var mkt nöjd!

Convention i år bestod av 13 st olika whisky. Dvs en extra då det var jubileum och man fick även ett jubileumsglas.

Mässan var tunn när det gällde whisky i år. Men  det är som sagt var dyrt. Box la 250 000 på sin monter och personal, men så sålde de också 98 fat med whisky lagd på japanska ekfat.

För min del tyckte jag att det var ett bra Convention.

Destillat mässan i Stockholm 17-18/2 kan ju vara betydligt intressantare.

3   2  1

 

 

Hälsningar Hasse Whiskynörd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *