RSS
 

Archive for the ‘Nyheter’ Category

Provning den 21 november

01 nov

Då har det blivit dags för whiskyprovning igen. Denna gång bjuds på högklassig whisky under ledning av Micke Nilsson från Jolly Good Brands (Clydesdale). Sorterna vi kommer att prova är:

  • Glenburgie 20yo Single Malts of Scotland
  • Orkney 11yo The First Editions
  • Tormore 9yo A.D. Rattray
  • Dailuaine 8yo Hepburn’s Choice
  • Caol Ila 6yo Maltman
  • Breath of the Isles 12yo Sherry Cask Adelphi

Den här gången har vi bestämt oss för att vara på Villa Sandhem och för att stötta restaurangen i dessa tider så är kravet att alla som deltar på provningen åtminstone äter en varmrätt efteråt.
Provningen börjar kl 18.00 och middag serveras därefter, vi har lokalen för oss själva hela kvällen.
Kostnaden för provningen betalar ni till oss i förskott men mat och dryck står ni för själva på plats.
Därför är kostnaden för enbart provningen 250 kr för medlemmar och 400 kr för gäster. Mat och dryck tillkommer sedan enligt eget val.
Menyn ni har att välja ifrån är anpassad för vår kväll och består av förrätt, varmrätt och dessert. Ni väljer själva vad ni vill äta när ni anmäler er på länken nedan, men alla som vill delta måste åtminstone välja varmrätt. Baren på Villan är som vanligt fullmatad med roliga öl, många bra viner och en hel del whisky och rom.

Sista anmälningsdag är den 15/11 och antalet deltagare är begränsat till 30, enligt först till kvarn!
Länk till anmälan:https://forms.gle/i8qZXh61Gwq99H4GA

Bekräftelse och betalningsanmodan skickas ut efter den 15/11.
Välkomna!
EvenemangsgruppenSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Holy Smoke #2020-04

11 okt

INLEDNING
Hoppas ni haft en fantastisk vår och sommar även om Smoking Barrels inte kunnat förgylla era lördagar med goda drycker. Vi hoppas att det kommer att ändra sig och det väldigt snart.
Vi satsar nu på att kicka igång verksamheten igen. Vi tror att vi ska kunna genomföra våra evenemang på ett säkert sätt men det bygger på att alla tar ansvar och visar hänsyn. Alla våra medlemmar kanske inte heller känner för att deltaga men alla ska känna sig välkomna och att de kan delta på ett tryggt sätt. Vi behöver alltså fortsatt hålla avstånd och anpassa evenemangen därefter.
Vi kommer till en början att begränsa antalet deltagare helt beroende på vilken lokal vi är i. Vi efterlyser därmed bra, rymliga och stora lokaler som tillåter vår verksamhet? Vi kommer också att kräva att alla som känner symptom avbokar sin plats, vilket kan göras kostnadsfritt ända fram till samma dag som evenemanget. Hur vi praktiskt Corona-säkrar våra provningar är något vi får hantera i evenemangsgruppen, men som förening har vi ansvar att inte bidra till ökad smittspridning. Evenemang kan också komma att ställas in med kort varsel.
Med det sagt så hoppas vi att ni kommer att finna höstens kalender intressant. Observera att vi snarast vill ha in intresseanmälan inför årsmötet, senast på söndag redan!
PROVNINGAR och EVENEMANG
10/10 – Årsmöte och whiskyprovning
Årsmötes kallelse kommer i början på nästa vecka, något försenat men vi vill redan nu ha er intresseanmälan via formuläret på länken nedan. Årsmötet inleder som vanligt kvällen och därefter har vi whiskyprovningen med några intressanta buteljeringar från europeiska destillerier, en liten EM i whisky kan man säga. Vi återkommer vad gäller mat/tilltugg, bar och lokal. Anmäl intresse här:
https://forms.gle/D9Q42K3LfeU13g76A
21/11 – Micke Nilsson, Jolly Good Brands/Clydesdale
Micke Nilsson som till vardags jobbar för Jolly Good Brands, en del av Clydesdale, kommer till Katrineholm och håller provning för oss. Få detaljer är klara men datumet är spikat i alla fall och även lokalen som blir Villa Sandhem. Clydesdale har en gedigen katalog med whisky och där kan vi välja lite vad vi vill. Vi återkommer till det och skickar ut inbjudan i mitten av oktober.
?? – Bergslagen med Hasse HedlundDetta återkommer vi till, får vi rum i kalendern så kan provningen bli i år, annars kommer den att äga rum tidigt i januari istället.
ÖVRIGT– Alla mässor har blivit inställda, så även den planerade Convention som Svenska Whiskyförbundet årligen håller.
Istället genomförs en Whisky Dinner på Grand Hotel i Saltsjöbaden den 13/11. Information om det har skickats ut till alla.
– Stockholm Beer and Whisky Festival kör i år en Coronasäkrad Special Edition den 26-29/11 på Nackastrandsmässan. Det blir enbart sittande provningar ledda av dryckesexperter, medan den vanliga mässan inte äger rum alls.
– Braunstein Whiskyfestival blev inställd och då även vår planerade resa samma helg som vi nu tänkt årsmötet.
– 2/10 är det releaseparty för Ingvar Röndes Malt Whisky Yearbook 2021, som vi inom kort kommer att erbjuda våra medlemmar att köpa till ett bra pris.
– Julkalenderna 2020 är på gång, några buteljeringar återstår och därefter kommer den att kunna hämtas, delas ut under slutet av november till er som beställt.
– För övriga tillfällen att sammanstråla för trevliga whiskyprovningar, se de utskick som jag vidarebefordrar från Whiskykalendern / Svenska Whiskyförbundet.

Väl mött inom kort!

Johan Karlsson
EvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

SWF kvartalsbrev 35-2

07 aug

Länk till brevet http://www.smokingbarrels.se/wp-content/uploads/2020/08/SWF-kvartalsbrev-nr_35_2.pdf

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Blandad Information

01 jun

Hej allihop!
Sommaren är här kan man väl säga, fina dagar har varit och väntar. Tyvärr är läget detsamma vad gäller Covid-19 och det dröjer till hösten innan vi kommer att ses igen. Vi ska se om det går att ordna till ett årsmöte och kanske även en provning online under sommaren, de flesta lär väl ändå hålla sig hemmavid.
För er som bokat julkalender, som nu har blivit fulltecknad, väntar många goda smaker i december, en om dagen fram till julafton. Eftersom detta blev väldigt populärt så ser jag ingen anledning att inte köra repris på det kommande år. För er som missat erbjudandet men ändå vill ha tag på en rolig kalender, hör av er, har massor av bra tips där.
För att ni ska ha något att göra så lovade jag att posta studiecirkeln till er alla. Den finns nu att läsa igenom del för del på min blogg www.smaker.nu. Del 1 finns där och del 2 kommer inom kort. Jag kommer att posta en del varje vecka ungefär. Allt material och alla filmer finns dock tillgängliga från och med nu, men för att det ska ge så mycket som möjligt. så råder jag er att läsa igenom de olika delarna först, innan ni går vidare till presentationer och media.
Hoppas att vi ses snart, ta hand om er!

Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Julkalender

24 feb

Hej alla,
Såklart ska vi ha en julkalender detta jubileumsår så därmed tar vi upp intresseanmälan för detta via mail. Vi kommer att ha en kalender som inte bara kan innehålla whisky utan även rom eller annan spritdryck som vi tror passar en whiskyklubb.
Kalendern består av 24 st miniatyrflaskor á 2cl, en för varje dag fram till julafton. Varje sort presenteras utförligt på nätet dag för dag så det går inte att tjuvkika i förväg.
Kalendern kommer att kosta 1000 kr vilket inkluderar allt förutom eventuell frakt. Detta innebär att du får möjlighet att testa 24 olika sorters sprit till ett centiliterpris på drygt 20 kr. 
Om du har någon rolig butelj som du skulle kunna tänka dig ha med i kalendern så kan du också byta in den som betalning. Kostar den exempelvis 800 kr i inköp så betalar du enbart 200 kr för kalendern. Hör av dig i så fall.
Anmäl ditt intresse via mail på info@smokingbarrels.se, det är ej bindande men vi har bara 25 andelar och det är först till kvarn som gäller.

Vi vill ha din intresseanmälan senast den 1:a mars.

EvenemangsgruppenSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter