RSS
 

Archive for the ‘Nyheter’ Category

Holy Smoke november 2019

31 okt

Hej,
Det är många bollar i luften och många datum att hålla reda på så här kommer en liten påminnelse till alla vad som gäller framöver.

Spirit of Hwen
Whiskyprovning med Anders Reinholdsson. Anmälan på mail till info@smokingbarrels.se senast 3/11. Till er som anmält er, bekräftelse skickas ut efter detta datum!
SWF#31 – Tomintoul.
Nästa buteljering är här och senast torsdag den 30/10 behöver vi din beställning på mail. Till er som beställt andelar, bekräftelse skickas ut efter detta datum!
High Coast klubb buteljering
Vi har köpt ett fat från High Coast och från det kommer andelar att säljas. Den 20/10 löpte anmälningstiden ut men nu öppnar vi upp formuläret igen för er som vill köpa fler andelar. Har ni skrivit upp er på en andel redan så behöver ni inte göra det igen. Den 15/11 stängs erbjudandet ner igen och därefter sammanställer vi och skickar ut mer information till alla intresserade.
Malt Whisky Yearbook 2020
Erbjudandet om årets bok om whisky skickades ut den 9/10 och löper till den 1/12. Bekräftelse på din beställning skickas på mail efter detta datum. Beställning görs i princip samma dag så att vi med säkerhet kan få böckerna innan jul.
Medlemsavgift
Året närmar sig sitt slut med bara två månader kvar. Vi uppmanar därmed alla medlemmar att betala in medlemsavgiften för 2020, 300 kronor. Vi ser helst att betalningen är oss tillhanda den 30/11. Konto 790-0194 clearingnummer 6604
Lite övrigt…
Samtidigt vill jag passa på att tacka för bra feedback från tidigare provningar och många bra förslag inför nästa år. Vi efterlyste tidigare förslag på provningsteman och det har vi fått med besked – mängder av roliga upplägg finns nu för planering nästa år. Både ris och ros har vi fått och det uppskattas. Vi kommer att nästa år införa en enkät där man efter varje provning anonymt kan lämna sina synpunkter.

Vårt medlemsregister och tillhörande funktioner kommer också att lyftas över till A-Förening.se där vi nu har konto. På sikt kommer detta att underlätta då många administrativa funktioner kan automatiseras i mycket högre grad än idag
Vi kan också nämna att vi håller på att byta bank, från Handelsbanken till Länsförsäkringar Bank. Mer information om det kommer senare.
Johan Karlsson
Evenemangssamordnare Sällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Provning. Hven whisky och deras Seven stars

24 okt

Hej på er!
Vi lämnar Japan och återvänder till Sverige igen.

27 anmälda den 31 oktober, anmälan öppen till söndagen den 3 november

Den 9 November provar vi whisky ifrån Hven och kommer att prova oss igenom deras Seven stars serie. (8 st).
Provningsledare denna gång är Anders Reinholdsson och vi kommer att vara på Skobes.
Pris för provningen blir 350:- för medlemmar och 500:- för gäster.

Maten kommer att bestå av olika Smörrebröd. Som vanligt meddela oss eventuella allergier.

Anmälan på mail till info@smokingbarrels.se senast den 3/11. Vänta inte för länge med att anmäla er då platserna går fort åt.


Välkomna!
Anders Reinholdsson

Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

2025 blir Smoking Barrels 20 år

07 okt

..och det kommer vi att fira med en egen klubbuteljering. Faten är 2 st 55 liters PX-fat fyllda med rökig High Coast-whisky. Whiskyn kommer vid buteljeringstillfället att ha en ålder av 5 år, alltså ganska ung men med en vad vi tror perfekt balans mellan sherry och rök.
För att kunna ta del av denna buteljering där vi hoppas på minst 2 flaskor per medlem så behöver man anmäla sitt intresse via webbformuläret i slutet på detta mail. Prislappen per medlem beror helt och hållet på hur många vi blir som delar på faten. Blir vi få så får du fler flaskor men behöver betala ett större belopp, blir vi många så är det minst 2 flaskor och kostnaden blir någonstans mellan 500-700 kr per flaska.
Den initiella kostnaden är 56800 kr för de 2 faten och den summan kommer att fördelas på alla som vill ha tillgång till whiskyn när den är klar. Om exempelvis alla 77 medlemmarna i klubben vill ha en andel så blir det 738 kr som ska betalas i nuläget, blir vi hälften så många så blir det 1500 kr per andel, men då blir också andelarna större. 
Till att börja med så tillåter vi bara en andel per medlem, men om intresset är svagt så kan det bli möjligt att köpa fler andelar, om man till exempel vill ha fler flaskor till sin samling. Men det återkommer vi i så fall till.
Observera att ett medlemskap i klubben är ett krav för att kunna köpa en andel och medlemsavgiften ska finnas registrerad på sällskapets konto.
Vill ni veta mer om att äga fat hos High Coast så läs mer på följande länk:
https://highcoastwhisky.se/aga-ett-whiskyfat/

Även om vi som klubb äger fatet gemensamt så är det var och en som anmäler sig och skriver på kontraktet, som står som ekonomisk ansvarig för sin andel. Även om man avslutar sitt medlemskap så har man fortfarande betalningsansvar för sin andel. Men mer om detta kommer att kunna läsas om i det kontrakt som sänds ut till alla som anmäler sig. Först när ni godkänt och skrivit under kontraktet så är ni betalnings ansvariga för er andel i fatet, fram tills dess att fatet har buteljerats i sin helhet.

Anmälan sker i följande webbformulär:
https://forms.gle/cgwsNARMBD2Z662Q6

Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Hur anmäler jag mig till en provning!?

24 aug

Dessa regler är för att underlätta administration inför provningarna.

1. En inbjudan går ut via mail och läggs även ut på hemsidan.

2. Du anmäler dig och eventuella gäster via mail till info@smokingbarrels.se, senast sista anmälningsdatum som ska vara 2 veckor innan provningsdatum. Anmälan via mail är bindande och gör att vi fortlöpande kan hålla koll på antalet anmälningar.

3. Ett svar på mail kommer tillbaka inom kort där det står hur mycket du ska betala in samt hur du ska märka betalningen. Eftersom vissa banker klipper text och bara skickar med de första 10 bokstäverna i ett betalningsmeddelande så är det viktigt att du skriver in exakt det som vi meddelar dig. Har du anmält gäster så kommer betalningsinstruktion att skickas ut först efter sista anmälningsdatum.

4. När betalning inkommit vårt konto läggs du till på ett utskick som skickas ut cirka en vecka innan provningen äger rum. Det är en bekräftelse på din och dina eventuella gästers anmälan och det kan även innehålla mer information om provningen.

Efter sista anmälningsdatum kontrolleras hur många som anmält sig till varje evenemang. Om antalet medlemmar når upp till maximalt antal platser så kommer din anmälda gäst tyvärr inte att få plats. I händelse av att en provning blir fullbokad redan innan sista anmälningsdatum så är det datum och tid i mailet vid anmälan som avgör om du har en plats på provningen eller inte, enligt principen först till kvarn.
 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Smoking Barrels Jubileumsår 2015

18 jan

Vårt 10-årsjubileum har nu inletts och året 2015 kommer att bli ett år att minnas.

Vi har haft många förslag på olika teman på de provningar som vi bestämt oss för och schemat är fortfarande preliminärt. Vi kommer också att försöka få till gemensamma resor till några whiskymässor, vi har en egen buteljering på gång och vi har även möjlighet att få till en Skottlandsresa till hösten. Mer detaljer om detta kommer längre fram.

Här är den preliminära kalendern:

2015-01-31 – Speyside/Highlands by Bike

Två medlemmar (Gunnar och Håkan) berättar om och bjuder på whisky från sin cykelsemester i Speyside. Provningen hålls av mig Johan, men Gunnar och Håkan står för de intressanta bilderna. Vi kommer att vara i Talltullen och vi kommer att prova 6 olika sorters whisky från de destillerier som besöktes. Sedvanlig middag följer och baren håller förstås öppet. Inbjudan har skickats ut, men vidarebefordra den gärna till andra som kan vara intresserade? Vi kommer även att spika datum för kommande provningar.

 

2015-mars

Smoking Barrels rökigaste provning någonsin, den 21 mars kl 18 på Skobes Katrineholm.

 

2015-maj

Årsmötes provning med italienska Samaroli, idel exklusiva buteljeringar. Vill man prova whisky som knappt finns längre så passa på för Samarolis katalog innehåller whisky från 60-, 70- och 80-talet, men även yngre whisky av hög kvalitet. Har vi tur kan vi även få hit en extern provningsledare till denna provning, man vet aldrig vad som händer.

2015-juli

Sommarprovning i Vingåker. Peter, Patrick och Urban återkommer med mer information kring detta årliga evenemang.

 

2015-september

Svenska Eldvatten, en svensk oberoende buteljerare med många fina buteljeringar i katalogen. Vi diskuterar just nu provningsdatum och återkommer när vi vet vilken lördag de har möjlighet att dyka upp. Eftersom Svenska Eldvatten inte enbart buteljerar whisky så kan det bli tal om annan intressant sprit också. Något att se fram emot!

 

2015-november

Avslutningsfest med Anders Gjörling och Dreams of Drams, musik och whisky i kombination. Detta evenemang är troligen det dyraste som klubben tagit sig an, men underhållningen är av världsklass. Några av er har tidigare träffat Anders då han höll en provning med Talisker på Villa Sandhem och ni har säkert allihop läst någon av hans artiklar i whiskytidningar som Whisky & Bourbon med flera. Hans band spelar skotsk folkmusik och provningen äger rum under tiden som musiken framförs, allt berättat med inlevelse och whisky i fokus. Som ni förstår kommer vi att behöva ta ut en högre avgift än normalt men så är också provningen inte bara en provning!

I december sedan, om allt går som planerat, kommer vi att gemensamt åka till Köpenhamn och köpa ut vår egen whiskybuteljering. Vi har inte många detaljer på plats ännu och erfarenheter från SWF:s arbete med buteljeringar visar att detta kan vara en trög process. Men, skulle whisky finnas att hämta så ordnar vi till en kombinerad resa med julshopping i Köpenhamn, kanske någon övernattning med mera. Vi förhandlar just nu med lokala bussbolag om detta.

Väl mött under 2015!

Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter