RSS
 

Archive for the ‘Nyheter’ Category

SWF kvartalsbrev 35-2

07 aug

Länk till brevet http://www.smokingbarrels.se/wp-content/uploads/2020/08/SWF-kvartalsbrev-nr_35_2.pdf

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Sommarprovning i Vingåker.

13 jul

Sommarprovning i Vingåker.
25 juli klockan 17:00


Whiskyn vi kommer att få avnjuta är inköpt av Kenneth Holm, som även kommer att leda oss igenom dessa underbara skapelser.

Benriach 1996
Cragganmore 17 år,
Bowemore 19 år.
Glenury Royal 23, 29 och 36 år.

Kvällens mat.
Grillad Plescavica med Jugoslavisk potatissallad.

Priset för provningen är olika efter mängd whisky.
Vid 1 cl glas 350kr
Vid 1.5 cl glas 500kr
Vid 2 cl glas 650kr
Anmälan göres via sms till Peter Forslund på 070-302 20 02.
OBS Ange önskad mängd vid anmälan.
Vi har satt ett tak på max 20 deltagare, först till kvarn som gäller.

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Blandad Information

01 jun

Hej allihop!
Sommaren är här kan man väl säga, fina dagar har varit och väntar. Tyvärr är läget detsamma vad gäller Covid-19 och det dröjer till hösten innan vi kommer att ses igen. Vi ska se om det går att ordna till ett årsmöte och kanske även en provning online under sommaren, de flesta lär väl ändå hålla sig hemmavid.
För er som bokat julkalender, som nu har blivit fulltecknad, väntar många goda smaker i december, en om dagen fram till julafton. Eftersom detta blev väldigt populärt så ser jag ingen anledning att inte köra repris på det kommande år. För er som missat erbjudandet men ändå vill ha tag på en rolig kalender, hör av er, har massor av bra tips där.
För att ni ska ha något att göra så lovade jag att posta studiecirkeln till er alla. Den finns nu att läsa igenom del för del på min blogg www.smaker.nu. Del 1 finns där och del 2 kommer inom kort. Jag kommer att posta en del varje vecka ungefär. Allt material och alla filmer finns dock tillgängliga från och med nu, men för att det ska ge så mycket som möjligt. så råder jag er att läsa igenom de olika delarna först, innan ni går vidare till presentationer och media.
Hoppas att vi ses snart, ta hand om er!

Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

SWF kvartalsbrev nr 34

01 jun

Här kommer SWF:s kvartalsbrev.

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Holy Smoke #2020-03

01 maj

INLEDNING
Hej på er allihop! Hoppas att ni håller er friska och tar hand om varandra? Glädjen över vår fullmatade kalender för året tog tyvärr ett abrupt slut och vi fick som många andra finna oss i att Covid -19 ställde till det i vår planering. Inte riktigt vad vi tänkte oss inför jubileumsåret 2020. Vi kom helt enkelt av oss en del.
Många av er har, eller kommer säkert, att drabbas av denna situation på olika sätt och det är något som kommer att synnerligen prägla detta år. Vår förhoppning är dock att vi som förening ska kunna få ut något bra av detta i slutet av året. Hösten kommer för vår del att bli rätt så intensiv i antalet provningar, om nu inte detta blir en alltför långdragen historia. Vi har mycket att ta igen och mycket att erbjuda alla medlemmar.
I ordinarie tider så hade vi mer än gärna skickat ut en inbjudan till vår jubileumsfest som var planerad till den 16/5. Men som läget är nu, så kommer detta inta att kunna genomföras. Det beror på många faktorer, men den främsta är förstås att vi måste ta hänsyn till pågående pandemi och den smittorisk det innebär. Vi kommer inte att kunna ha en jubileumsfest den 16/5 i Musikens Hus, med som vi vill, cirka 60-70 deltagare. med bandet Dreams of Drams från Stockholm på scenen. Även om läget förändras till det positiva innan dess så behöver vi redan idag ta beslut om denna tillställning, beslut som vi måste ta för att inte råka ut för en större ekonomisk förlust.

Därför är planen som följer:
– Jubileumsfesten skjuts på framtiden och med förhoppning om att det blir av i höst istället.
– Årsmöte kommer att försöka genomföras i någon form under sommarmånaderna. I bästa fall blir det en träff där vi provar något gott samtidigt, i värsta fall blir det ett digitalt möte.
– Skulle läget bli väldigt mycket bättre så har vi möjlighet att utan större ansträngning genomföra den planerade april-provningen den 16/5 istället. Då i annan lokal, med whisky från olika länder i Europa, med kort varsel! Ska vi vara realistiska så kommer det nog att bli senarelagt, så vi får helt enkelt återkomma där.
KOMMANDE EVENEMANG
22/8 – Tema ej bestämt
26/9 – Tema ej bestämt
21/11 – Clydesdale med Micke Nilsson (Jolly Good Brands)
Den sistnämnda provningen hoppas jag mycket på, med en del udda buteljeringar från Clydesdale enorma katalog. Något att se fram emot i höst!
Eftersom läget är som det är och vi ställer in provningar under våren så kan det förstås dyka upp andra provningar på andra datum med kort varsel under slutet av året. Håll koll på er mail helt enkelt.
I evenemangsgruppen har vi också pratat om att vi som förening kan bidra till den lokala restaurangnäringen genom att under hösten hålla våra provningar på lokala restauranger. Det får vi återkomma till längre fram.
Som någon slags kompensation för uteblivna provningar kommer jag även att släppa materialet från de studiecirklar som vi genomfört i klubbens regi. Där kan alla medlemmar lära sig mer om whisky, provningsmetodik och mycket mer därtill. Håll utkik i mailboxen framöver…
Har ni synpunkter, åsikter och frågor vad gäller gäller föreningen och planeringen för året så får ni gärna skicka in era frågor till info@smokingbarrels.se.
Ta hand om er!
Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter