RSS
 

Archive for the ‘Nyheter’ Category

Välkomna på whiskyprovning i Vingåker!

21 jun

Datum. 27/7 Kl 18.00
Plats. Hos, Anders Reinholdsson Humlegatan 67, Vingåker
Patrick Larsson har införskaffat lite whisky från sina resor och till det blir det lite mat. Anmälan till larssonpatrick@hotmail.com senast 24/7. Betalning sker på plats, 350 kr för medlemmar och 500 för gäster.
Vid bra väder sitter vi i trädgården.

VÄLKOMNA

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Holy Smoke 2019-2

21 mar

Hej alla,
Tyvärr kommer inte årets middag att kunna äga rum den 25 maj. Detta beror på det låga intresset men också på att det krockar med andra populära evenemang. Vi tittar istället på att genomföra middagen i höst istället.
De provningsdatum som vi tidigare nämnt, den 27/4 och den 25/5 kommer troligen att bli ett tillfälle istället och att vi då försöker få till ett årsmöte också. Styrelsen tittar på nytt datum, någon gång i början på maj, och återkommer snarast med kallelse och inbjudan.
Vi har fått en del nya medlemmar den sista tiden och jag vill påminna om att vi behöver ha en korrekt adress till er alla och att ni mailar oss om det blir några förändringar. Annars är det stor risk att ni inte får er utlovade prenumeration på Whisky & Bourbon. Det kan också ta ett tag innan prenumerationen hoppar igång, på grund av att vi uppdaterar kvartalsvis enligt tidningens önskemål. De av er som blev medlemmar under årets första kvartal kommer därmed att få tidningen från april och framåt, under förutsättning att vi fått er adress och att den stämmer.
Vi har ett antal medlemmar som inte är så aktiva i sitt Mailläsande och det kan ställa till problem eftersom vi behöver nå er ibland. Detta är dock inget unikt för vår förening utan är ett problem hos många. Det är därför viktigt att ni håller er ajour med föreningen på annat sätt, genom att prata med andra medlemmar eller kolla in vår hemsida emellanåt. Ni som finns på Facebook kan också få informationen via vår Facebook-sida.
Vårens SWF-buteljering står vi i kö för, vilket jag är lite sur över. Vi var nämligen bland de första att beställa men när beställningstiden sedan utökades till sista februari så nollades alla beställningar. Klubbarna uppmanades uppdatera sina beställningar innan sista februari vilket jag missade med några dagar, så våra beställda buteljer ligger nu i reservkön. Det är inte första gången det strular med SWF:s buteljeringar.
Höstens kalender kommer att sättas preliminärt inom kort – vi har åtminstone tre punkter på agendan: Box (High Coast), Edward Holmberg (Old Pulteney) och Japanprovning med Hasse. Mer info kommer…
Har ni frågor, synpunkter och önskemål så får ni gärna maila de till oss på info@smokingbarrels.se.
Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

SWF brev 31

09 feb

 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Hur anmäler jag mig till en provning!?

24 aug

Dessa regler är för att underlätta administration inför provningarna.

1. En inbjudan går ut via mail och läggs även ut på hemsidan.

2. Du anmäler dig och eventuella gäster via mail till info@smokingbarrels.se, senast sista anmälningsdatum som ska vara 2 veckor innan provningsdatum. Anmälan via mail är bindande och gör att vi fortlöpande kan hålla koll på antalet anmälningar.

3. Ett svar på mail kommer tillbaka inom kort där det står hur mycket du ska betala in samt hur du ska märka betalningen. Eftersom vissa banker klipper text och bara skickar med de första 10 bokstäverna i ett betalningsmeddelande så är det viktigt att du skriver in exakt det som vi meddelar dig. Har du anmält gäster så kommer betalningsinstruktion att skickas ut först efter sista anmälningsdatum.

4. När betalning inkommit vårt konto läggs du till på ett utskick som skickas ut cirka en vecka innan provningen äger rum. Det är en bekräftelse på din och dina eventuella gästers anmälan och det kan även innehålla mer information om provningen.

Efter sista anmälningsdatum kontrolleras hur många som anmält sig till varje evenemang. Om antalet medlemmar når upp till maximalt antal platser så kommer din anmälda gäst tyvärr inte att få plats. I händelse av att en provning blir fullbokad redan innan sista anmälningsdatum så är det datum och tid i mailet vid anmälan som avgör om du har en plats på provningen eller inte, enligt principen först till kvarn.
 
No Comments

Posted in Nyheter

 

Smoking Barrels Jubileumsår 2015

18 jan

Vårt 10-årsjubileum har nu inletts och året 2015 kommer att bli ett år att minnas.

Vi har haft många förslag på olika teman på de provningar som vi bestämt oss för och schemat är fortfarande preliminärt. Vi kommer också att försöka få till gemensamma resor till några whiskymässor, vi har en egen buteljering på gång och vi har även möjlighet att få till en Skottlandsresa till hösten. Mer detaljer om detta kommer längre fram.

Här är den preliminära kalendern:

2015-01-31 – Speyside/Highlands by Bike

Två medlemmar (Gunnar och Håkan) berättar om och bjuder på whisky från sin cykelsemester i Speyside. Provningen hålls av mig Johan, men Gunnar och Håkan står för de intressanta bilderna. Vi kommer att vara i Talltullen och vi kommer att prova 6 olika sorters whisky från de destillerier som besöktes. Sedvanlig middag följer och baren håller förstås öppet. Inbjudan har skickats ut, men vidarebefordra den gärna till andra som kan vara intresserade? Vi kommer även att spika datum för kommande provningar.

 

2015-mars

Smoking Barrels rökigaste provning någonsin, den 21 mars kl 18 på Skobes Katrineholm.

 

2015-maj

Årsmötes provning med italienska Samaroli, idel exklusiva buteljeringar. Vill man prova whisky som knappt finns längre så passa på för Samarolis katalog innehåller whisky från 60-, 70- och 80-talet, men även yngre whisky av hög kvalitet. Har vi tur kan vi även få hit en extern provningsledare till denna provning, man vet aldrig vad som händer.

2015-juli

Sommarprovning i Vingåker. Peter, Patrick och Urban återkommer med mer information kring detta årliga evenemang.

 

2015-september

Svenska Eldvatten, en svensk oberoende buteljerare med många fina buteljeringar i katalogen. Vi diskuterar just nu provningsdatum och återkommer när vi vet vilken lördag de har möjlighet att dyka upp. Eftersom Svenska Eldvatten inte enbart buteljerar whisky så kan det bli tal om annan intressant sprit också. Något att se fram emot!

 

2015-november

Avslutningsfest med Anders Gjörling och Dreams of Drams, musik och whisky i kombination. Detta evenemang är troligen det dyraste som klubben tagit sig an, men underhållningen är av världsklass. Några av er har tidigare träffat Anders då han höll en provning med Talisker på Villa Sandhem och ni har säkert allihop läst någon av hans artiklar i whiskytidningar som Whisky & Bourbon med flera. Hans band spelar skotsk folkmusik och provningen äger rum under tiden som musiken framförs, allt berättat med inlevelse och whisky i fokus. Som ni förstår kommer vi att behöva ta ut en högre avgift än normalt men så är också provningen inte bara en provning!

I december sedan, om allt går som planerat, kommer vi att gemensamt åka till Köpenhamn och köpa ut vår egen whiskybuteljering. Vi har inte många detaljer på plats ännu och erfarenheter från SWF:s arbete med buteljeringar visar att detta kan vara en trög process. Men, skulle whisky finnas att hämta så ordnar vi till en kombinerad resa med julshopping i Köpenhamn, kanske någon övernattning med mera. Vi förhandlar just nu med lokala bussbolag om detta.

Väl mött under 2015!

Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels

 
No Comments

Posted in Nyheter