Kategorier
Okategoriserade

Avslutningsprovning. Fullbokad

Nu är vi fullbokade till provningen den 21/11. Ni som anmält er på mail kommer att få en slutlig bekräftelse på anmälan under veckan. Har ni inte betalt ännu så gör gärna det snarast!

Saknar ni betalningsanmodan, alltså mailet om att ni ska betala, så hör av er!

mvh Johan

Anmäl er snarast det är 12 platser kvar, den 19 oktober

Hej alla!
Den 21/11 genomför vi årets sista evenemang och det blir något utöver det extra. 10 år har vi funnits som sällskap och det behöver förstås firas. Vi kommer denna gång att vara i Odd Fellows lokal på Sveavägen (gamla Konsum) och gästas av bandet Dreams of Drams med Anders Gjörling i spetsen. Det blir skotsk folkmusik blandat med anekdoter, roliga historier och förstås riktigt god whisky. Provningen hålls av Anders under bandets uppträdande vilket gör det hela till något unikt. Därefter väntar middag och baren erbjuder en hel del gott att dricka därtill.

Länk Inbjudan

Vi har valt att ta ut ett pris på 450 kr för medlemmar och 600 kr för gäster, alltså lite dyrare än normalt. Taket för anmälningar är satt till 70 personer och det är datumet för anmälan enligt nedan som gäller. Medlemmar i sällskapet har förtur fram till sista anmälningsdatum. I mån av plats kommer vi även att tillåta andra klubbar att delta och de släpps då in tillsammans med övriga anmälda gäster.

Anmälan sker (och är bindande) till info@smokingbarrels.se senast 1:a november. I anmälan skall finnas namn och mailadress alternativt mobilnummer till samtliga anmälda personer. Därefter skickas betalningsanmodan ut. Mer information med tider och liknande kommer längre fram.

OBS! Bifogat hittar ni en affisch som ni gärna får sprida till så många ni kan. Skriv ut och häng upp på anslagstavlor, sprid till vänner och bekanta. The more the merrier…

Välkomna!

Johan Karlsson
Evenemangs samordnare
Sällskapet Smoking Barrels

www.smokingbarrels.se

Kategorier
Okategoriserade

2015 SWF årsmöte och Convention

Som vanligt är det bara en delegat från varje klubb som får delta, tyvärr är bara 19 % av alla klubbar representerade. Men alltifrån klubbar 5 medlemmar till över 300 medlemmar finns representerade.

Till årsmötets ordförande valdes Anders Gjörling mannen med kilt!

Protokollet kommer på www.svenskawhisky.se
om man vill läsa hela.

Douglas slutar som ordförande efter 5 år och ny ordförande är Peter Borg från Habost i Nyköping. Gerty slutar som kassör så det kom in två nya, Jenny från Örnsköldsvik och en till som jag tyvärr glömt namnet på.

Klubbens medlemsantal ökar stadigt och även antalet klubbar över 8000 är medlemmar.

För första gången i klubbens historia så har en klubb uteslutits och det pga av de betett sig väldigt illa i samband med en klubb buteljering.

Lite back gick förbundet med ca 5000 kr, men ekonomin ser bra ut. Inför framtiden kommer de ha mer digitala möten för resor och boende är den stora kostnaden för swf. Man kommer satsa på provningsledarutbildning varav en på BOX. Whiskyboomen gör att leverantörerna är fullt upptagna med alla mässor som kommit de sista åren så tyvärr innebär det mindre turneer ute i landet.

En ovanligt långt årsmöte blev det i år. Men som sagt trevligt med en årsmötesdagordning där det står att en dram ska intas som en särskild punkt.

Convention!

I år med 12 st whisky och ingen annan sprit! Förra året var en calvados med och det var inte så populärt bland alla.

Första var en Knob creek rye 50 % jag gillar rye whisky så den var en bra start!

Andra Nikka coffe malt 45 % en mjuk o distinkt kaffesmak på den, god fast passar inte mig, men jag tror att den kan vara en bra start för många.

Tredje var Dalmore Vintage 2014 46% exklusivt för convention helt ok men själv tycker jag att deras Cigarr malt är bättre.

Fjärde var Aberlour A´bunadh batch 32  60.5 % med lite vatten god fast en bourbonlagring, deras vanliga brukar lagras på sherry, men som sagt sherryfat är en bristvara numera.

Femte var en Wemyss kiln ember 46 % en rökig sak, Kändes som en Laproiagh.

Sjätte var en Bunnahabhain Moine 46,3 presenterades av David Tjeder på ett mkt underhållande sätt. God prisvärd whisky.

Andra flighten var det enbart Ardbeg 10 åringen, Uigedhail, Corrywreckan och så kvällens höjdare cask sample från 1975! Mkt god o komplex sedan bjöds vi även på årets Supernova 2015. Var ju god men efter föregående whisky inte lika bra. Mike Head brukswhisky är fö Uigedhail och det är min med!

Vid pennan Hasse H