Kategorier
Okategoriserade

Några platser kvar. Smoking Barrels bästa provning?

Provningsdags

Datum: lördagen 10/9

Tid: klockan 18.00

Lokal: Skobes

Provningsledare Hasse Hedlund

Då blir det en mycket speciell provning av en Islay whisky.
Bruichladdich men inte deras vanligaste utan en mkt speciell serie som heter Black Art. Den numera pensionerade legendariske Jim Mc Evan serie med olika sherrylagringar allt från 19 till 23 år. Vad han gjort med dem är lite av mysterium jag har smakat några av dem förut och det är något av det bästa jag druckit.

Inga billiga saker så tyvärr kommer inte nr 1 av serien vara med den kostar ca 6000 kr på whiskymarknaden. Däremot kommer de andra 5 som kommit ut att vara med i provningen. Därför blir denna provning något dyrare än normalt, tyvärr. Kostnaden för medlemmar är 500 kr och 650 för gäster.

Mat kommer det att bli och självklart öl och whiskybar efteråt.

Anmälan till info@smokingbarrels.se senast den 1 september med namn och ev allergier

När du anmält dig så kommer en betalningsinstruktion i retur i god tid innan provningen!

Mvh Smoking Barrels

Kategorier
Okategoriserade

SWF:s höst buteljering 2016.

Hoppas att sommaren varit god och att ni är laddade inför hösten. Här kommer nämligen erbjudandet om SWF:s höst buteljering 2016.

Höstens buteljering är en unik blended malt från John Glaser på Compass Box, som efter över ett års diskussioner gått med på att göra en specialblandning för Svenska Whiskyförbundet. Buteljeringen blir en unik variant på The Peat Monster, en rökbomb som namnet antyder. John Glaser är mästaren som vänt och upp ner på whiskybranschen. Efter att ha jobbat i branschen i många år, tröttnade han och startade Compass Box – äntligen kunde han göra det han ville. Med nytänkande och kreativitet utmanade John industrin och allt vad vi hittills lärt oss om ”whisky making” – och han gör det kopiöst bra.

Genom att ständigt tänja på gränserna har Compass Box utvecklat blendingkonsten med whiskies som Hedonism, Spice Tree, Flaming Heart, Peat Monster och många fler. Grunden till hösten SWF-buteljering är just Peat Monster, som blivit utsedd till världens bästa Blended Malt vid World Whiskies Awards. I samarbete med SWF justeras just nu receptet för att skapa den perfekta rökmalten till Svenska Whiskyförbundets medlemmar. Detaljerna om ingående destillerier, ålder och lagring kommer därför att presenteras senare under hösten.

Whiskyn kommer i alla fall att hålla 46%, vara icke kylfiltrerad och utan färgtillsatser. Buteljens storlek är som vanligt 70cl och kommer att kosta cirka 699 kr. Beräknad leverans i november 2016.

Redan nu tas beställningar emot och ni mailar önskat antal buteljer till info@smokingbarrels.se, senast den 1:a september.

Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels