Kategorier
Okategoriserade

Holy Smoke #2020-02

INLEDNING
Provningen på lördag den 29/2 är fullbokad och till och med överbokad. Det finns en kölista som man kan skriva upp sig på men den består redan av 10 namn så räkna inte med att det finns någon plats. På denna provning och de kommande har vi satt 35 deltagare som max och det är först till kvarn som gäller. Har du fått en betalningsanmodan och mer information om provningen via mail så är du anmäld, saknar du detta så är du inte anmäld och behöver kontakta oss snarast!

I takt med att sällskapet växer stadigt så närmar vi oss snart 90 medlemmar. Detta ställer förstås större krav på oss som jobbar med den administrativa biten i klubben och det ställer också större krav på er som medlemmar. Jag har försökt sammanfatta det som vi behöver jobba vidare med under året; det kan ni läsa om längre ner i detta nyhetsbrev.

Vi talade mycket om A-förening i tidigare nyhetsbrev och vi jobbar fortfarande på den lösningen. Tyvärr är den inte fullt ut anpassad för oss ännu men vi hoppas att det ska gå att få till under året. Om vi inte får den respons vi räknar med från företaget bakom A-förening så behöver vi se över andra alternativ. Google har otroligt många bra verktyg och är än så länge helt gratis så det kan förstås bli ett smidigt alternativ. Framtiden får utvisa det.

Vi har roliga saker att se fram emot i år och ni ser i kalendern nedan hur vissa provningar nu börjar ta form. Evenemangsgruppen jobbar på under året med att ragga provningsledare, hitta på roliga provningsteman och ta till sig av allas synpunkter via den enkät som finns tillgänglig här: https://forms.gle/NFHtYDVC2g8Zc2yG6. Den går bra att använda flera gånger om ni har synpunkter och ni får gärna också bedöma varje enskild provning ni deltagit på. Så spar länken ovan, den kan vara bra att ha om ni vill påverka framtida evenemang.

ANMÄLAN TILL EVENEMANG
Till kommande provningar kommer vi att sätta ett tidigare sista anmälningsdatum och då gäller det helt enkelt att vara snabb om man vill ha en plats. Vi är idag 86 medlemmar och med max 35 platser per provning, så är platserna dedikerade till våra medlemmar i första hand och eventuella gäster släpps bara in om plats finns kvar efter sista anmälningsdatum.

Skulle kölistan bestå av väldigt många så får vi överväga att dubblera provningen men det beslutet måste då tas väldigt tidigt, så att vi hinner beställa fler buteljer av provningswhiskyn, ordna större lokal med mera.

Anmälningar görs via mail, inte på något annat sätt. Du anmäler dig själv och eventuellt någon mer, men vi behöver mailadress till samtliga anmälda. Bekräftelse på anmälan skickas inte ut förrän vi vet om provningen kommer att bli av. När vi bestämt att tillräckligt många anmält sig så beslutar vi att provningen ska bli av. Först då skickas betalningsanmodan ut till samtliga anmälda. Detta utförs med ett automatiskt script i GMail och alla som angivit en korrekt mailadress kommer då att få detta mail.

Hittills har jag manuellt jagat reda på de som saknar korrekt mailadress i vårt register, men från och med nu så kommer var och en ansvara för att vi har korrekta adressuppgifter. Ändrar ni mailadress eller postadress så måste detta mailas till oss på info@smokingbarrels.se. Missar ni detta så kan inte vi som förening ansvara för att ni får inbjudningar, bekräftelser och den information som ni behöver. Ej heller kan ni räkna med att Whisky & Bourbon dyker upp i brevlådan om inte rätt adress angivits.

Därför öppnar vi nu ett formulär där SAMTLIGA medlemmar behöver gå in och aktivt meddela oss adress, mobilnummer och mailadress. Här är länk till detta formulär: https://forms.gle/nKKSwTf56hwqQc7y5. Ni känner igen det sen förut då det är samma formulär som användes sist. Du behöver fylla i alla uppgifter en gång till, var noga med att stava rätt, speciellt vad gäller mailadressen. Det som skrivs här läses med ett script in i GMail och används sedan som underlag för alla utskick.
Vi vill att samtliga gör detta senast den 1:a mars!

MEDLEMSKAP
Ett medlemskap i Sällskapet Smoking Barrels bygger på att man är aktiv medlem, att man går med på att enligt våra stadgar deltaga i ett visst antal evenemang under ett år och att aktivt hjälpa till när man blir utsedd i en provningsgrupp med mera. Vi vill förstås ha så många medlemmar som möjligt och försöker tillgodose allas önskemål. Men, det är viktigt att poängtera att vi inte lyckas dra runt hela lasset själva utan att vi behöver hjälp ifrån alla vara medlemmar, oavsett vad det rör sig om. De provningsgrupper som vi utser inför våra evenemang gör därför en otroligt stor insats som är väldigt uppskattad. Styrelsen och den nybildade evenemangsgruppen kan därför satsa mer tid på att utveckla, planera och se till att vi som sällskap får ta del av ännu bättre whiskyupplevelser.

Medlemskapet kostar 300 kr per år vilket förutom att ge 150 kr rabatt per provning, även ger dig som medlem en prenumeration på Whisky & Bourbon. Du får också möjlighet att teckna fatandel, köpa olika buteljeringar, följa med på klubbresor och ha förtur till våra evenemang. Vi har tidigare kommunicerat ut att den sista december varje år ska årsavgiften på 300 kr finnas på sällskapets konto, men gärna tidigare om man så vill. Tyvärr glöms det bort bland många trots upprepade påminnelser och i dagsläget har vi 15 stycken medlemmar som av olika anledningar ännu inte betalt årsavgiften för 2020. En påminnelse har gått ut till samtliga och den 1:a mars inventerar vi återigen vilka som har betalat eller inte. Har du inte betalat så se till att pengar finns på sällskapets bankgiro 790-0194 senast detta datum så behöver vi inte påminna ytterligare en gång.

KOMMANDE EVENEMANG

Vecka 9 : 29/2 – Islayprovning – FULLBOKAD
Ytterst populärt tema vilket vi visste från början. Provningen rattas av evenemangsgruppen som har fått hjälp av några utvalda i en provningsgrupp. Information har skickats ut till alla anmälda.

Vecka 14 : 4/4 – EM i whisky
Detta tema kom till efter studiecirkelns fiktiva resa genom Europa och övriga länder i världen. Det finns otroligt mycket ny whisky på marknaden från länder som man inte trodde ens tillverkade sprit. Därför kommer temat att vara ett Europamästerskap med whisky från olika länder i Europa. Mer information och inbjudan kommer ut inom kort.

Vecka 20 : 16/5 – Jubileumsfest med livemusik
Preliminärt får vi besök av Dreams of Drams med Anders Gjörling i spetsen. Provning, 3-rätters-middag och möjligheten till dans kommer det att bli. Lokal undersöks för tillfället, valet står mellan Musikens Hus och Odd Fellow.

Vecka 35 : 22/8 – Tema ej bestämt
Se alternativen längre ner!

Vecka 39 : 26/9 – Tema ej bestämt
Se alternativen längre ner!  

Vecka 41 : 9-11/10 – Klubbresa till Braunstein WhiskyfestivalI Intresseanmälan har skickats ut och hittills är det 9 anmälda. Resan kommer att ske med bil/minibuss eller med tåg och övernattning blir troligen på olika boenden.
Observera att sista anmälningsdatum för detta evenemang är nu på lördag den 29/2. Anmälan sker på mail till info@smokingbarrels.se.

Vecka 47 : 21/11 – Tema ej bestämt
Se alternativen längre ner!

De evenemang som vi ännu inte fått spikade beror på olika externa intressen. Vi har tillfrågat och bjudit in följande personer men väntar fortfarande på bekräftelse:
– Anja Nilsson, Brand Ambassador for Bacardi – whiskymärken: Dewar’s, Aberfeldy, Compass Box, Teeling, Deveron, Aultmore
– Thomas Sundblom, Clydesdale – whiskymärken: Typ allt!!
– Highland Park vertikal med Martin Markvardsen
– SMWS-provning med Magnus Fagerström (Single Malt Whisky Society)
– Glengoyne med Mr Glengoyne (Thomas Andersson)
Vi har förutom detta gott om backupprovningar att ta till så vi får säkert till en bra mix i höst!

KLUBBUTELJERING HIGH COAST 2025
Vi har nu tecknat alla andelar på klubbfatet och nu är det bara att vänta i 5 år innan vi buteljerar. Under tiden kommer det att finnas möjlighet att deltaga i diverse event anordnat för fatägare. Information om detta skickas löpande ut till alla som är med och delar på fatet.

SWF-BUTELJERING
Vad gäller SWF-buteljeringen av Tomintoul så är den på gång (fortfarande). Leverans var ursprungligen planerad till slutet av januari, början av februari, men som vanligt har en försening uppstått. Vi återkommer så fort vi vet mer.

WHISKYKALENDER 2020
Kommande jul har ni möjlighet att vara med på en whiskykalender, som består av 24 miniatyrflaskor med rolig whisky (och kanske annan sprit!?), en för varje dag från 1:a december fram till julafton. Missa inte att vara med på detta – sista anmälningsdatum är 1:a mars eller det datum då alla andelar är sålda – max 25 andelar finns tillgängligt!
Anmälan till info@smokingbarrels.se.

Johan KarlssonEvenemangssamordnareSällskapet Smoking Barrels

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *