Kategorier
Okategoriserade

Sommarprovning i Vingåker 4 Juli.

Smoking Barrels sommarprovning i Vingåker 4 Juli.

Trots dagens datum så höll vi oss till den skotska whiskyn. Vi var 8 st som samlades på Valhallavägen även kallat Valhalla hemma hos Patrick, Urban och Peter.

Vi fick prova lite Speyside whisky några från den oberoende buteljerare AD. Rattray . Sorterna därifrån var Glenacadam 15 55.1 % , Tormore 18 49,5 %, Dalmore 14 53,8 och där var det lite nya bekantskaper för min del. Alltid kul att bredda sin kunskap. Sen hade vi att prova en från Symposium the ten serie.Nr 5 och den har jag druckit förut när klubben hade sin kväll med att göra sin egen blend. Fö en mkt kul grej att göra! Sedan fick vi prova nya Craighellachie 13 46 % en mkt bra whisky för 399 kr på bolaget! Har fått mkt bra kritik som god och prisvärd. Är ju kul att det kommer bra och prisvärd whisky också. Kommer ju en del som det är väldigt hype omkring men som inte riktigt lever upp till priset. Men allt är ju relativt inom whiskyvärlden. Vi förde inte några protokoll men Craighellachie höll vi alla som bäst. Och när det gällde AD Rattray så tyckte nog jag att åldern gjorde sitt till att den äldsta var bäst. Lite kul med AD Rattray är att under min resa i maj så besökte vi deras butik och där säljer de Smögen whisky och när jag kommenterade det att även BOX gör bra whisky så kom vi i samtal med deras inköpare och han var väldigt intresserad av att börja sälja BOX. Är ju lite svårt då de i princip säljer slut på allt de tillverkar när de släpper dem.

Våker

Till vintern pratade jag och Patrick om en provning i år igen. Förra vintern hade vi en Mortlach provning och ev blir det Tomatin som blir temat. Vi får återkomma om det!

Vid datorn Hasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.