Kategorier
Nyheter

Smoking Barrels Jubileumsår 2015

Vårt 10-årsjubileum har nu inletts och året 2015 kommer att bli ett år att minnas.

Vi har haft många förslag på olika teman på de provningar som vi bestämt oss för och schemat är fortfarande preliminärt. Vi kommer också att försöka få till gemensamma resor till några whiskymässor, vi har en egen buteljering på gång och vi har även möjlighet att få till en Skottlandsresa till hösten. Mer detaljer om detta kommer längre fram.

Här är den preliminära kalendern:

2015-01-31 – Speyside/Highlands by Bike

Två medlemmar (Gunnar och Håkan) berättar om och bjuder på whisky från sin cykelsemester i Speyside. Provningen hålls av mig Johan, men Gunnar och Håkan står för de intressanta bilderna. Vi kommer att vara i Talltullen och vi kommer att prova 6 olika sorters whisky från de destillerier som besöktes. Sedvanlig middag följer och baren håller förstås öppet. Inbjudan har skickats ut, men vidarebefordra den gärna till andra som kan vara intresserade? Vi kommer även att spika datum för kommande provningar.

 

2015-mars

Smoking Barrels rökigaste provning någonsin, den 21 mars kl 18 på Skobes Katrineholm.

 

2015-maj

Årsmötes provning med italienska Samaroli, idel exklusiva buteljeringar. Vill man prova whisky som knappt finns längre så passa på för Samarolis katalog innehåller whisky från 60-, 70- och 80-talet, men även yngre whisky av hög kvalitet. Har vi tur kan vi även få hit en extern provningsledare till denna provning, man vet aldrig vad som händer.

2015-juli

Sommarprovning i Vingåker. Peter, Patrick och Urban återkommer med mer information kring detta årliga evenemang.

 

2015-september

Svenska Eldvatten, en svensk oberoende buteljerare med många fina buteljeringar i katalogen. Vi diskuterar just nu provningsdatum och återkommer när vi vet vilken lördag de har möjlighet att dyka upp. Eftersom Svenska Eldvatten inte enbart buteljerar whisky så kan det bli tal om annan intressant sprit också. Något att se fram emot!

 

2015-november

Avslutningsfest med Anders Gjörling och Dreams of Drams, musik och whisky i kombination. Detta evenemang är troligen det dyraste som klubben tagit sig an, men underhållningen är av världsklass. Några av er har tidigare träffat Anders då han höll en provning med Talisker på Villa Sandhem och ni har säkert allihop läst någon av hans artiklar i whiskytidningar som Whisky & Bourbon med flera. Hans band spelar skotsk folkmusik och provningen äger rum under tiden som musiken framförs, allt berättat med inlevelse och whisky i fokus. Som ni förstår kommer vi att behöva ta ut en högre avgift än normalt men så är också provningen inte bara en provning!

I december sedan, om allt går som planerat, kommer vi att gemensamt åka till Köpenhamn och köpa ut vår egen whiskybuteljering. Vi har inte många detaljer på plats ännu och erfarenheter från SWF:s arbete med buteljeringar visar att detta kan vara en trög process. Men, skulle whisky finnas att hämta så ordnar vi till en kombinerad resa med julshopping i Köpenhamn, kanske någon övernattning med mera. Vi förhandlar just nu med lokala bussbolag om detta.

Väl mött under 2015!

Johan Karlsson

Evenemangssamordnare

Sällskapet Smoking Barrels

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *