Kategorier
Okategoriserade

Japanflaskorna

Här kommer bilder på de sex japanska whisky som vi med ledning av Johan provade lördagen den 23 marsIMG_0699IMG_0701

IMG_0697 IMG_0702 IMG_0698 IMG_0700

Kategorier
Okategoriserade

The Angel’s Share

Filmtajm

Den 13:e april kl 15.30 på Cinema 2 i Katrineholm, visas dramakomedin The Angel’s Share eller Änglarnas andel som den heter på svenska. Filmen har regisserats av Ken Loach och har spelats in på bland annat Balblair Distillery i skotska högländerna. En film med whisky i fokus med andra ord. Mer om filmen hittar ni här:

http://www.imdb.com/title/tt1924394/

Innan filmen håller Sällskapet Smoking Barrels en presentation av sällskapet och de whiskyprovningar som hålls med jämna mellanrum. Ni som inte redan är medlemmar kommer att kunna ansöka om medlemskap på plats.

Vi vill gärna att ni anmäler om ni kommer eller inte genom att skicka mail till denna adress. Detta för att vi ska veta hur många som kan tänkas dyka upp då detta samordnas med bland annat Rotary och den lokala vinklubben.

När: 13/4 kl 15.30

Var: Cinema 2 i Katrineholm

Pris: 50:- (betalas kontant på plats)

Kategorier
Okategoriserade

Japanprovningen

Nu har alla som anmält sig fått bekräftelse på sin anmälan. Har du inte fått någon bekräftelse (utskickad måndag 18/3 kl 20.00) så är du alltså inte anmäld. Har du de närmsta dagarna betalat in anmälningsavgiften så kommer en bekräftelse under veckan, så fort detta registrerats på kontot. Har du anmält dig på annat sätt och inte fått bekräftelse så måste du höra av dig för att vara garanterad en plats. Just nu finns det bara 2 platser kvar så det är först till kvarn som gäller (registrerad betalning på sällskapets konto gäller).


Johan Karlsson
Evenemangssamordnare
Sällskapet Smoking Barrels

Kategorier
Okategoriserade

SWF kvartalsbrev

Om du klickar på länken kan du läsa kvartalsbrev nummer 9

Kvartalsbrev 9

Kategorier
Okategoriserade

Inbjudan till whiskyprovning 23 mars

Det finns fortfarande platser kvar och vi tar emot anmälningar fram till och med den 14/3, alltså nu på torsdag.

Nu har det blivit dags att anmäla sig till whiskyprovning igen. Denna gång är temat Japan och vi kommer att få ta del av en berättelse om whiskyns historia och utveckling i Japan och under berättelsens gång kommer vi att prova 6 olika sorter. Denna provning är vägledd och ställer inga krav på förkunskaper – därmed lämpar den sig utmärkt även för nybörjare.

När: Lördag 2013-03-23 kl 17.00

Var: Talltullen BRF

Pris: 350:- för medlemmar, 450:- för gäster

Tema: Japan

Antal platser: 34

Mat: Japansk hjortgryta med ris, grönsaker och frukt

Whisky: 6 olika japanska sorter (Nikka Yoichi, Nikka Yoichi 15yo, Nikka From The Barrel, Miyagiko 10yo, Taketsuru 12yo samt Nikka Coffey Grain)

Efter provning serveras mat och baren håller som vanligt öppet. Vi kommer även att bjuda på lite överraskningar under kvällen, bland annat kan whiskykunskap värdesättas lite extra denna kväll!

För att anmäla dig till provningen gör du som vanligt en insättning på sällskapets bankgiro 790-0194.
Betalningen märks med ditt FÖRNAMN + EFTERNAMN.
Som gäst måste du också maila till info@smokingbarrels.se med ditt fullständiga namn, mailadress alternativt telefonnummer. Provningen är reserverad för medlemmar fram till sista anmälningsdatum vilket är 14/3. Därefter tillåts gäster enligt kölista.
För att vår logistik ska fungera måste anmälan och betalning ske enligt ovan. Om detta inte fungerar är det omöjligt att du senast en vecka innan provningen ska kunna få reda på om du är med på provningen eller inte.

Välkomna önskar ”provningsgruppen 23:e mars”!